Eu sunt sunt genul de om caruia ii plac foarte mult dulciurile, insa cel mai mult imi place sa mananc asa zisele „eclere”, insa nu prea am timp sa le prepar, dar din fericire dupa ceva timp, mai bine zis, astazi, mi-am facut timp pentru a prepara cateva si se pare ca mi-au iesit excelent, la aspect, dar si la gust.

Dupa parerea mea, eclerele sunt foarte usor de preparat, consider ca oricine le poate face cu putina straduinta, iar daca a respectat reteta si cum trebuie facute, cu siguranta rezultatul va fi unul pozitiv, asa cum isi imagineaza.

Copiii si sotia mea, pot fi alte exemple carora le plac foarte mult eclere, la fel ca mine, de aceea doresc sa fac mai multe eclere pentru intreaga familie, tinandu-le la frigider pentru ca orice membru al familiei sa manance oricand cand acestuia ii este pofta.

Pe langa cei din familie, mai avem si cativa vecini cu care ne intelegem foarte bine si ne mai viziteaza, de aceea ii servim cu acest desert, iar pe expresia fetelor acestora se vede clar ca le plac foarte mult, ceea ce ma bucura, intr-un fel.

Aceste eclere le vedem cu totii in cofetarii, dar eu consider ca mai bine le preparam acasa, stiind ingredientele, plus ca ne ajunge mult mai ieftin, fata de a le cumpara din cofetarie, mai ales daca avem vreun membru al familiei care nu se satura mancand, dar trebuie tinut cont ca dulciurile ingrasa.

Ingredientele pentru eclere sunt urmatoarele:
- 200 de ml de apa
- 1 praf de sare
- 125 de grame de faina
- 120 de ml de ulei
- 4 oua
- umpluturi la alegere (eu am folosit o crema de vanilie si frisca)
- se poate finisa cu glazura de ciocolata

In concluzie, va puteti apuca de a face cateva eclere si cu siguranta veti dori sa faceti mai multe, pentru ca gustul dulce al acestor eclere este senzational si sunt mult mai digerabile ca alte deserturi.