In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa. Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei. Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare. Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti. La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc. Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min., apoi putem servi Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie.

In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa. Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei. Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare. Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. De cand incepe sa fiarba apa, cartofii sunt facuti. La sfarsit asezonam (punem sare si piper), adaugam leusteanul, mai dam un clocot si luam de pe foc. Acoperim vasul si lasam sa se patrunda aromele 5-10 min., apoi putem servi Cine doreste poate adauga 1-2 linguri de smantana in farfurie. Este o reteta care scurteaza timpul de preparare a supei