Curatati merele de coaja, cotor si seminte, apoi feliatile mai subtire si taiati-le cubulete mici. Puneti-le la fiert intr-o cratita impreuna cu sucul de mere(apa), mierea si lasati 10 min, sa fiarba la foc potrivit, amestecand ocazional. Separat, amestecati sarea, amidonul si scortisoara si desfaceti-le cu putin suc de mere, apoi adaugati-le peste merele din cratita. Lasati la fiert inca 3-4 min, amestecand continuu, pana se ingroasa. Cine doreste un sos mai fin poate sa paseze compozitia.

Curatati merele de coaja, cotor si seminte, apoi feliatile mai subtire si taiati-le cubulete mici. Puneti-le la fiert intr-o cratita impreuna cu sucul de mere(apa), mierea si lasati 10 min, sa fiarba la foc potrivit, amestecand ocazional. Separat, amestecati sarea, amidonul si scortisoara si desfaceti-le cu putin suc de mere, apoi adaugati-le peste merele din cratita. Lasati la fiert inca 3-4 min, amestecand continuu, pana se ingroasa. Cine doreste un sos mai fin poate sa paseze compozitia. Serviti cu pancakes caldute sau pe post de umplutura la alte preparate dulci.