Asezati oule in coaja intr-un vas si acoperiti cu apa rece. Transferati pe foc, aduceti apa la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati sa fiarba 10- 15 min Dati vasul deoparte, acoperiti cu un capac si lasati 10 min in asteptare. Scoateti ouale din apa si lasati sa se racoreasca pana cand pot fi tinute in mana, fara sa va ardeti. Crapati usor coaja oualor, formand mici fisuri de jur- imprejur, ajutandu-va de o lingura. Puneti-le inapoi in vasul cu apa, adaugati restul ingredientelor, completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite si aduceti lichidul la fierbere. Reduceti focul la minim si fierbeti 60-120-180** min sau pana cand coaja este colorata in maro. La nevoie, adaugati cate putina apa calda, astfel incat ouale sa fie mereu acoperite cu lichid, iar la jumatea intervalului de fierbere, puneti inca 1-2 linguri sos de soia, daca ati pornit cu cele 3 linguri de la ingrediente. ** Cu cat fierbeti un timp mai indelungat ouale, cu atat ele vor fi mai aromate, vor avea un gust mai intens si vor fi mai puternic colorate. Lasati totul la racit, transferati cu grija oule intr-un bol de sticla si turnati zeama peste ele. Lasati la macerat, in frigider cel putin pana a doua zi (pentru rezultate maxime si conform retetei traditionale sunt necesare 2 zile de macerare). Scoateti ouale din lichid, curatati cu grija de coaja si serviti. Ouale pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider. * Aroma oului servit, depinde de tipul si puterea, precum si de varietatea condimentelor utilizate. Pulberea de 5 condimente, adauga un gust aparte si savuros albusului de ou fiert, usor sarat, iar ceaiul imprima aroma sa, in special galbenusului. Culoarea inchisa a ceaiului condimentat si a sosului de soia, da oului cand este cojit si urmeaza sa fie servit, un aspect deosebit, marmorat.

Asezati oule in coaja intr-un vas si acoperiti cu apa rece. Transferati pe foc, aduceti apa la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati sa fiarba 10- 15 min Dati vasul deoparte, acoperiti cu un capac si lasati 10 min in asteptare. Scoateti ouale din apa si lasati sa se racoreasca pana cand pot fi tinute in mana, fara sa va ardeti. Crapati usor coaja oualor, formand mici fisuri de jur- imprejur, ajutandu-va de o lingura. Puneti-le inapoi in vasul cu apa, adaugati restul ingredientelor, completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite si aduceti lichidul la fierbere. Reduceti focul la minim si fierbeti 60-120-180** min sau pana cand coaja este colorata in maro. La nevoie, adaugati cate putina apa calda, astfel incat ouale sa fie mereu acoperite cu lichid, iar la jumatea intervalului de fierbere, puneti inca 1-2 linguri sos de soia, daca ati pornit cu cele 3 linguri de la ingrediente. ** Cu cat fierbeti un timp mai indelungat ouale, cu atat ele vor fi mai aromate, vor avea un gust mai intens si vor fi mai puternic colorate. Lasati totul la racit, transferati cu grija oule intr-un bol de sticla si turnati zeama peste ele. Lasati la macerat, in frigider cel putin pana a doua zi (pentru rezultate maxime si conform retetei traditionale sunt necesare 2 zile de macerare). Scoateti ouale din lichid, curatati cu grija de coaja si serviti. Ouale pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider. * Aroma oului servit, depinde de tipul si puterea, precum si de varietatea condimentelor utilizate. Pulberea de 5 condimente, adauga un gust aparte si savuros albusului de ou fiert, usor sarat, iar ceaiul imprima aroma sa, in special galbenusului. Culoarea inchisa a ceaiului condimentat si a sosului de soia, da oului cand este cojit si urmeaza sa fie servit, un aspect deosebit, marmorat. Fiecare ou servit este unic, ca un portelan fin chinezesc, un adevarat deliciu vizual si gustativ.