Pentru paste: Facem doua tipuri de aluat, unul cu spanc si al doilea cu turmeric si boia. Pentru aluatul verde: Facem un piure de spanac cu ajutorul unui blender. Spargem in cana blenderului oul, adaugam spanacul, sarea, uleiul si le mixam impreuna pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia de spanac intr-un vas, adaugam faina si amestecam cu o furculita, apoi framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute. Preparam aluatul galben: Intr-un vas, spargem oul, adaugam turmericul, boiaua, sarea si uleiul, amestecam putin cu o furculita pana se va desface oul. Adaugam in ou faina, amestecam putin cu o furculita apoi, framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute. Preparam funditele: Impartim fiecare tip de aluat in trei bilute egale ca sa ne usuram lucrul, le tinem acoperite cu folie ca sa nu se zvante. Luam cate o biluta de aluat de fiecare culoare si facem cate un sul lung, in timp ce intindem aluatul in sul, ne umezim mainile ca sa se intinda mai usor. Rasucim intre ele cele doua suluri obtinute de aluat, aplatizam sfoara obtinuta cu palma pe planul de lucru ca sa se lege mai bine intre ele, si repetam operatia inca de 2 ori. Pe masa infainata, intindem cu facaletul aluatul marmorat intr-o foaie subtire. Taiem pe lungime aluatul in fasii cu latimea de 4 cm cu un cutit rola cu model ondulat. Dupa ce am taiat aluatul pe lungime, il taiem pe latime cu un cutit rola simplu in dreptunghiuri cu latimea de 2, 5 cm. Confectionam fundite din dreptunghiurile obtinute. Luam cate un dreptunghi de aluat si il umezim cu putina apa cu ajutorul inei pensule mici, pe linia plierii viitoarei fundite pe ambele parti a aluatului. Indoim dreptunghiul pe linia plierii in jumatate apoi ridicam laturile opuse in sus pana la indoitura formata, le apasam putin pe mijloc cu degetele ca sa se lipeasca intre ele. Funditele obtinute le aranjam pe o tava infainata si le lasam la uscat pana a doua zi. Dupa ce s-au uscat bine, le putem pastra intr-o cutie cu capac timp indelungat. Preparare salata: Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Rosiile si capsunele se spala si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime. Frunzele spalate de spanac, se rup bucati potrivite. Decorticam crevetii fierti. Pe un platou mare aranjam frunzele de spanac, peste ele aranjam restul ingredientelor. Separat preparati sosul curry: Amestecati sucul de lamaie cu mierea de albini, sarea, mustarul, sosul de soia, otetul balsamic si pasta curry, le mixati cu o furculita, turnand cate putin ulei pana se ingroasa compozitia ca un sos. Stropiti cu sosul curry salata. Pofta buna!Pentru paste: Facem doua tipuri de aluat, unul cu spanc si al doilea cu turmeric si boia. Pentru aluatul verde: Facem un piure de spanac cu ajutorul unui blender. Spargem in cana blenderului oul, adaugam spanacul, sarea, uleiul si le mixam impreuna pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia de spanac intr-un vas, adaugam faina si amestecam cu o furculita, apoi framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute. Preparam aluatul galben: Intr-un vas, spargem oul, adaugam turmericul, boiaua, sarea si uleiul, amestecam putin cu o furculita pana se va desface oul. Adaugam in ou faina, amestecam putin cu o furculita apoi, framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute. Preparam funditele: Impartim fiecare tip de aluat in trei bilute egale ca sa ne usuram lucrul, le tinem acoperite cu folie ca sa nu se zvante. Luam cate o biluta de aluat de fiecare culoare si facem cate un sul lung, in timp ce intindem aluatul in sul, ne umezim mainile ca sa se intinda mai usor. Rasucim intre ele cele doua suluri obtinute de aluat, aplatizam sfoara obtinuta cu palma pe planul de lucru ca sa se lege mai bine intre ele, si repetam operatia inca de 2 ori. Pe masa infainata, intindem cu facaletul aluatul marmorat intr-o foaie subtire. Taiem pe lungime aluatul in fasii cu latimea de 4 cm cu un cutit rola cu model ondulat. Dupa ce am taiat aluatul pe lungime, il taiem pe latime cu un cutit rola simplu in dreptunghiuri cu latimea de 2, 5 cm. Confectionam fundite din dreptunghiurile obtinute. Luam cate un dreptunghi de aluat si il umezim cu putina apa cu ajutorul inei pensule mici, pe linia plierii viitoarei fundite pe ambele parti a aluatului. Indoim dreptunghiul pe linia plierii in jumatate apoi ridicam laturile opuse in sus pana la indoitura formata, le apasam putin pe mijloc cu degetele ca sa se lipeasca intre ele. Funditele obtinute le aranjam pe o tava infainata si le lasam la uscat pana a doua zi. Dupa ce s-au uscat bine, le putem pastra intr-o cutie cu capac timp indelungat. Preparare salata: Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Rosiile si capsunele se spala si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime. Frunzele spalate de spanac, se rup bucati potrivite. Decorticam crevetii fierti. Pe un platou mare aranjam frunzele de spanac, peste ele aranjam restul ingredientelor. Separat preparati sosul curry: Amestecati sucul de lamaie cu mierea de albini, sarea, mustarul, sosul de soia, otetul balsamic si pasta curry, le mixati cu o furculita, turnand cate putin ulei pana se ingroasa compozitia ca un sos. Stropiti cu sosul curry salata. Pofta buna! Lasati salata pentru 10 minute sa se condimenteze inainte sa o serviti. Pentru un gust ca la carte, folositi pentru salata capsune dulci.