spalati capsunile si indepartati coditele, apoi lasati-le la scurs intr-o sita intr-o oala incapatoare puneti un strat de capsuni, unul de zahar si lasati peste noapte sa isi lase sirop radeti coaja de la lamaie si pastrati-o pentru final adaugati zeama de lamaie peste capsuni, stelutele de anason si scortisoara si fierbeti la foc mic, amestecand usor sa nu zdrobiti capsunile indepartati spuma care se formeaza la fiert si lasati pe foc cel putin o ora verificati daca siropul este legat punand picaturi pe o farfurie, acestea nu ar trebui sa mai curga, ci sa stea ca o picatura de roua opriti focul si lasati 10 minute, apoi adaugati coaja rasa de lamaie si optional menta taiata fin pregatiti borcane spalate si uscate, turnati dulceata fierbinte, inchideti capacele si intoarceti invers borcanele lasati-le la racit acoperite cu un prosop grosDulceata de capsuni reteta spalati capsunile si indepartati coditele, apoi lasati-le la scurs intr-o sita intr-o oala incapatoare puneti un strat de capsuni, unul de zahar si lasati peste noapte sa isi lase sirop radeti coaja de la lamaie si pastrati-o pentru final adaugati zeama de lamaie peste capsuni, stelutele de anason si scortisoara si fierbeti la foc mic, amestecand usor sa nu zdrobiti capsunile indepartati spuma care se formeaza la fiert si lasati pe foc cel putin o ora verificati daca siropul este legat punand picaturi pe o farfurie, acestea nu ar trebui sa mai curga, ci sa stea ca o picatura de roua opriti focul si lasati 10 minute, apoi adaugati coaja rasa de lamaie si optional menta taiata fin pregatiti borcane spalate si uscate, turnati dulceata fierbinte, inchideti capacele si intoarceti invers borcanele lasati-le la racit acoperite cu un prosop gros