Azi sotul meu si copiii mi-au propus sa fac cateva prajituri, insa nu stiam de care si mi-au spus ca si-ar dori Tiramisu, asa ca am cautat reteta pentru ca nu am mai facut de mult timp aceasta prajitura, dar se pare ca am avut noroc si au fost super multumiti de rezultat, atat la aspect, cat si la gust.

Sincera sa fiu, prajitura aceasta este foarte buna in comparatie cu altele, deci sotul si copiii au stiut bine ce sa ceara, poate ca din cauza ca uneori mergeam in oras si mancam cate o prajitura la cofetarie, iar de cele mai multe ori sotul si copiii alegeau Tiramisu, insa eu altfel de prajituri, dar se pare ca mi-am schimbat perspectiva, in sensul ca de acum incolo voi alege sa mananc acest tip de prajitura.

Acest tip de prajitura este foarte moale si se digera foarte usor, pe langa asta este si hranitoare, adica cel putin eu ma satur dupa ce mananc o portie de prajitura, insa nici nu prea e recomandat sa mananci mai multe portii, mai ales la copiii, de aceea le interzic sa manance mai mult de o portie in fiecare zi.

De cele mai multe ori, cand primim acasa musafiri deobicei ii servesc cu o prajitura, insa recent am ales sa-i servesc cu Tiramisu, iar acestia au o reactie pozitiva si imi multumesc, spunandu-mi ca fac niste prajituri foarte bune, mai bune decat la cofetarie, ceea ce ma bucura intr-un fel sau altul.

Ingrediente:
- 200 ml cafea tare
- 40 ml coniac
- 4 oua
- 50 g zahar
- 500 g mascarpone
- 150 g piscoturi
- 2-3 linguri cacao

Un motiv principal pentru ca imi place acest tip de prajitura este deoarece contine mascarpone, fiind un ingredient preferat al meu.

In concluzie, va recomand si voua sa faceti aceasta prajitura, pentru ca este foarte buna, iar cu siguranta va veti bucura mancand impreuna cu ceilalti membri din familie. In plus, nu mi se pare o prajitura cu dificultate de preparare, deci oricine poate face aceasta prajitura cu usurinta.

Voi ce parere aveti de aceasta prajitura?