Eu de multe ori merg cu sotul meu in oras si alegem sa mancam la KFC, pentru ca au niste preparate de pui foarte bune, dar nu la fel de bune fara sosul de usturoi, specific acestui restaurant.

Aceste sosuri de usturoi suplimenteaza meniul comandat in acest restaurand, fiind in niste borcanele de mici dimensiuni. Gustul este unul specific, un deliciu care nu pot sa-l caracterizez in cuvinte, ci doar prin limbajul pozitiv al fetei in timpul gustarii.

Acest sos, cred eu, ca nu se poate compara cu mudeiul, deoarece sosul de usturoi, specific KFC-ului este mult mai solid ca mujdeiul, dar nici culoarea nu este asemanatoare, deoarece mujdeiul este de culoare alba, fiind preparat doar din 2 ingrediente: smantana si usturoi tocat, iar sosul de usturoi de la KFC duce spre o tenta de culoare galbui-maroniu, fiind compus din mai multe ingrediente.

Sosul de usturoi de la KFC, trebuie incercat de toata lumea, prentru ca, cel putin, eu va recomand, iar in opinia mea nu se poate compara cu alte sosuri. Il puteti prepara acasa si este o alegere excelenta pentru asezonarea aripioarelor crocante si picante, dar merge de minune la gratar sau alaturi de cartofi prajiti.

Chiar daca nu este 100% original acest sos, precum cel de la KFC, eu cred ca merita asteptarea pentru ca gustul este identic. Este adevarat, aceasta nu este chiar reteta oficiala a sosului, insa este inspirata ideea pentru a putea fi preparat sosul si acasa, nu doar cumparat.

Prepararea dureaza un pic mai mult, comparativ cu durata de a prepara un mujdei, insa rezultatul este unul pe masura asteptarilor.

Ingredientele sunt urmatoarele:
- 1 capatana de usturoi
- 70-100 ml ulei
- un praf de vegeta
- sare
- piper
- 3-4 picaturi otet
- ½ lingurita mustar clasic
- 1 galbenus
- 1 lingura smantana

Modul de preparare al sosului de usturoi este urmatorul:
1. Trebuie sa curatati cateii de usturoi si micile capete de deasupra.
2. Dupa curatare, aveti nevoie de un blender pentru a mixa cateii cu sare, pana cand devine ca o crema.
3. Apoi adaugati picaturile de otel si mustarul.
4. Mixati putin compozitia, iar apoi adaugati galbenusul.
5. Adaugati treptat uleiul, exact ca la maioneza obisnuita.
6. Se condimenteaza, ulterior adaugati smantana.
7. La sfarsit mai mixati putin compozitia.

Sosul il puteti pune intr-o sticla curata de ketchup sau de maioneza, o idee foarte buna pentru a-l servi mult mai usor, tinand stcila intr-un loc curat si racoros.

Dupa parerea mea, nu este greu deloc sa faceti un sos de usturoi ca cel de la KFC, doar ca va trebuie ambitie si timp, iar in acelasi timp ingredientele necesare si un blender, pentru a mixa si amesteca bine compozitia si nu in ultimul rand pentru a iesi un sos de usturoi gustos.
Musafirii sunt foarte placut surprinsi de gustul acestui sos de usturoi, amintindu-si de cel de la KFC, insa la KFC trebuie sa cumperi si meniul, nu numai sosul.

Voua cum vi se pare sosul?