Tenisul de camp este un sport olimpic, jucat in toata lumea, indiferent daca sunt sportivi de performanta sau amatori.

Acest sport se poate juca la simplu, intre 2 oameni sau la dublu intre 4 persoane a cate 2 echipe. Terenul trebuie sa fie unul special de tenis de zgura, iarba, gazon sintetic sau beton impartit in 2 parti, partea unui jucator si a adversarului. Suprafata terenului variaza in functie de joc, daca este la simplu sau dublu. Lungimea terenului se incadreaza la amandoua cazuri, ea fiind de 23,78 metri. Latime consta in 8,23 metri pentru jocul de simplu si 10,97 metri pentru jocul de dublu. Rolul principal consta in lovirea unei mingi de cauciuc acoperita de pasla peste fileu, pe suprafata adversarului.

A fost jucat prima data in secolul al XIX-lea, in Marea Britanie de persoanele bogate din clasele superioare.

Multi sportivi vin sa joace tenis, deoarece este considerat un sport care ajuta cresterea in inaltime, la fel ca inotul sau basketul. Acest sport dezvolta foarte bine atat oasele cat si musculatura. Este un joc frumos care merita practicat, un studiu aratand ca elevii care joaca tenis au rezultate mult mai bune la scoala.

Exista foarte mult turnee de tenis in lume, dar cele mai cunoscute sunt Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, French Open. Wimbledon a avut loc din anul 1877, la capitala Marii Britanii, Londra. Campionatul national americand de tenis masculin la simplu, avand numele U.S. Open s-a organizat pentru prima data in anul 1881 la Newport, Rhode Island si campionatul american de tenis feminin la simplu in anul 1887. In Franta a aparut sub numele de French Open in 1891. Australian Open s-a desfasurat pentru prima data pe Warehouseman’s Cricket Ground din St Kilda Road, la Melbourne in anul 1905. Acestea fac parte din categoria de Grand Slam.

Este adevarat, acest sport cere niste investitii maricele cand esti tanar si vrei sa devii cineva. Costul transportului, spre exemplu, pana la un turneu de juniori, poate influenta bugetul jucatorului.

Numerosi tenismeni de performanta au devenit cunoscuti in urma rezultatelor lor, castigand o multime de bani, devenind mai tarziu prestigiosi oameni de afaceri. De exemplu, putem vorbi de miliardarul roman Ion Tiriac, in varsta de 78 ani, averea lui fiind de 1.25 miliarde de dolari, acesta esti si primul roman intrat in revista Forbes. Ion Tiriac este detinatorul licentei turneului de tenis „BCR Open Romania” din anul 1996.

Circuitul „Master Series 1000” cuprinde 8 turnee in fiecare an si sunt organizate de ATP (Asociatia Tenismenilor Profesionisti). Acestea sunt Indian Wells Masters, Miami Masters, Monste-Carlo Masters, Roma Masters, Canada Masters, Cincinnati Masters, Madrid Masters, Paris-Bercy Masters.

Pentru Romania, mai mult se aude de fete decat de baieti, un exemplu bun fiind Simona Halep, o constanteanca care are sansa de a deveni primul loc mondial, actual fiind pe 2. Dupa Simona Halep, mai avem cateva jucatoare la fel de profesioniste dar cu locuri mai joase in clasamentul WTA, precum Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cirstea, Patricia Tig. Toate dintre cele enumerate ne fac mandrii ca suntem romani!