In opinia mea, daca doriti sa mergeti la munte, pentru a vedea superbele peisaje, sa va racoriti corpul in atmosfera de la 2000 de metri inaltime, mai ales in aceste zile toride de vara, eu va recomand sa mergeti pe Transfagarasan, deoarece, cel putin mie, mi-a schimbat perspectiva despre tara noastra si pot spune ca avem locuri frumoase, insa nu le valorificam si alegem sa mergem in alte tari, de care nu au nici jumatate din potentialul turistic, cumparativ cu al nostru.

Traseul Transfagarasan este unul foarte spectaculos, datorita inaltimii la care a fost construit, a peisajelor, dar si a traseului serpuit, construit asa pentru a urca muntii, pentru a ajunge la lacul Balea, dar si pentru a parcurge traseul dintre Ardeal si Muntenia printr-un tunel sub masivul celor 2 versanti de aproape 1 km, cel mai lung din tara, insa pe parcusul acestui traseu, nu doar muntii acestia pot fi scopul calatoriei, ci si alte obiective turistice precum: Lacul si Cascada Balea, Barajul si Lacul de acumulare Vidraru, Cascada Capra, Masivul si Lacul Capra, dar si Cetatea Poenari.

Iarna intervin alte obiective turistice de scurta durata, precum Biserica si Hotelul de Gheata, construite de mesteri dupa o tehnica, fiind utilizate blocuri de gheata de 50-60 kg fiecare taiate din lacul glaciar Balea, asa cum ne-a spus un angajat al Cabanei Paltinu.

Am fost si eu cu sotia mea si este un loc minunat la varful traseului, unde am parcat masina si ne-am petrecut ziua acolo, avand timp sa urcam si pe crestele muntilor din apropiere sau de a ne da cu tiroliana. O multime de tarabe sunt amplasate acolo, insa, de asemenea, preturile sunt un pic mai scumpe, dar consider ca aproape oricine isi poate permite sa-si cumpere un suvenir sau altceva ce le face cu ochiul.

Stani de oi nu puteau sa lipseasca, completand, de asemenea, peisajul, de parca totul era un paradis si nu regret ca am vizitat aceste locuri.

Mii de turisti din tara noastra cat si straini au ales sa viziteze Transfagarasan-ul, alegand sa stea pentru o noapte sau mai multe la cabanele din apropiere sau sa aplaseze propriile corturi. Bineinteles, au fost oameni care au ales sa doarma in masini, deoarece nu aveau corturi sau nu voiau sa doarma la cabane pentru a economisi bani, ceea ce sunt si eu de acord.

La plecarea de pe varfurile traseului Transfagarasan, de asemenea, am mai avut ce sa vedem, cu exceptia superbelor peisaje de care te faceau sa nu mai pleci si cascada Balea de pe versantul opus, insa in continuarea traseului am mers spre Lacul Vidradru, cu barajul in aceeasi apropiere, dar si la Cetatea Poenari, ramanand cu ganduri bune si cu siguranta o sa revenenim.

Sper ca romanii sa inteleaga ca nu doar in strainatate sunt locuri frumoase, ci si in tara noastra, insa noi nu le valorificam, ceea ce nu este ok.

Voi ce parere aveti de traseul Transfagarasan? L-ati vizitat pana acum?