Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si sare; intre timp se fierb cartofii care trebuie sa fie taiati mai grosier. Dupa ce ceapa e calita (eu am mai adaugat si apa ca sa nu folosesc foarte mult ulei) se adauga cartofii fierti si se amesteca la foc mediu; se mai poate adauga putin ulei daca se doreste ca preparatul sa fie mai mult prajit (e mai gustos daca e prajit) Se fac galustele: Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare Intr-un castron se pun cele 2 linguri de faina, apoi oul, apoi se masoara apa( in coaja de la ou de 2 ori), 1 lingura ulei si sare; se amesteca bine si se bate un pic cu lingura sa devina cremoasa; daca nu e destul de cremoasa (trebuie sa arate ca o pasta care curge usor) se mai poate adauga apa. In timp ce fierbe apa cu sare, se ia o lingura, se scufunda in apa clocotita, apoi se ia cu lingura mici gramajoare de aluat care foarte rapid se pun in apa care clocoteste. Reduceti temperatura si mai lasati la fiert 1-2 minute apoi se puneti capacul peste oala si lasati 1-2 minute sa se umfle galustele. Galustele se strecoara si se adauga peste cartofii si ceapa din tigaie, se da focul mai mare, se adauga boia, chimion, sare si verdeata, se stinge focul, se acopera cu capac si se lasa 3-4 minute pt a se aroma mancarea de la mirodenii.

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si sare; intre timp se fierb cartofii care trebuie sa fie taiati mai grosier. Dupa ce ceapa e calita (eu am mai adaugat si apa ca sa nu folosesc foarte mult ulei) se adauga cartofii fierti si se amesteca la foc mediu; se mai poate adauga putin ulei daca se doreste ca preparatul sa fie mai mult prajit (e mai gustos daca e prajit) Se fac galustele: Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare Intr-un castron se pun cele 2 linguri de faina, apoi oul, apoi se masoara apa( in coaja de la ou de 2 ori), 1 lingura ulei si sare; se amesteca bine si se bate un pic cu lingura sa devina cremoasa; daca nu e destul de cremoasa (trebuie sa arate ca o pasta care curge usor) se mai poate adauga apa. In timp ce fierbe apa cu sare, se ia o lingura, se scufunda in apa clocotita, apoi se ia cu lingura mici gramajoare de aluat care foarte rapid se pun in apa care clocoteste. Reduceti temperatura si mai lasati la fiert 1-2 minute apoi se puneti capacul peste oala si lasati 1-2 minute sa se umfle galustele. Galustele se strecoara si se adauga peste cartofii si ceapa din tigaie, se da focul mai mare, se adauga boia, chimion, sare si verdeata, se stinge focul, se acopera cu capac si se lasa 3-4 minute pt a se aroma mancarea de la mirodenii. se serveste cu salata verde cu usturoi