Se amesteca toate foarte bine, se pune carnea avand grija sa fie acoperita complet de marinata (eventual se pune peste carne o greutate) si se pune in frigider 2-4 zile. Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele.

Se amesteca toate foarte bine, se pune carnea avand grija sa fie acoperita complet de marinata (eventual se pune peste carne o greutate) si se pune in frigider 2-4 zile. Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele. Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 2 1/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt. Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim. In mod deosebit se recomanda marinarea carnii de oaie si de vita provenita de la animale batrane. Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita. Mancare va semana atunci la gust cu vanatul! ! !