Pentru foi: Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz. Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min. Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare. Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie. Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec. Pentru crema: Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit. Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile. Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus. Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie. Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt.

Pentru foi: Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz. Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min. Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare. Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie. Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec. Pentru crema: Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit. Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile. Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus. Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie. Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt. Se taie numai a doua zi.