Blat: Se amesteca toate ingredientele, punand la inceput doar 750 g faina, (bicarbonatul se va stinge cu zeama de lamaie) si se framanta pana se desprinde aluatul de mana. Dupa ce ati framantat bine si mai este necesar, adaugati cate putina faina, omogenizati prin framantare si functie de ce ati obtinut, adaugati sau nu inca putina faina, pana ce aluatul se desprinde de mana. Aluatul cu miere, pare mai dificil de facut, dar cu respectarea catorva reguli, nu poti sa dai gres, iar efortul merita. La inceput o sa obtineti un aluat format doar din faramituri, dar pe masura ce framantati, el se leaga si se inmoaie de la caldura mainii si necesita adaugare de faina, doar cate putina si, pe rand. Aluatul obtinut se imparte in trei, din care vom intinde foi, care se coc pe fundul tavii. Ca sa-l putem lucra, se pune la frigider, invelit in folie alimentara, cel putin 30 min. Intre timp, decupam din hartia de copt 3 bucati de dimensiunea fundului tavii. Intindem cu sucitorul o prima bucata de aluat, direct pe hartia de copt si cat dimensiunile acesteia, pusa pe masa de lucru. Apoi o transferam cu hartie cu tot pe fundul tavii si dam la cuptorul incins 7-8 min, la foc potrivit sau pana ce incepe sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava, mutam foaia cu aluat cu tot pe un gratar (acum aluatul este foarte fragil si pufos), lasam sa se raceasca, apoi desprindem hartia (dupa racire, aluatul se intareste si devine casant). Repetam operatia pana coacem cele trei foi. Crema: Se bate bine smantana cu telul sau mixerul, apoi adaugam zaharul praf si cel vanilat si continuam sa batem, pana ce acesta s-a topit. Se adauga nuca si se omogenizeaza. Daca crema obtinuta este prea moale, mai adaugati putina nuca macinata. Ea trebuie sa se poata intinde cu paleta peste aluat. Se umple cu crema doua foi, iar peste a treia se pune glazura. Glazura: Se amesteca zaharul si cacaua, cernute, apoi se adauga laptele si se freaca bine. Se mai poate adauga putin lapte, functie de consistenta obtinuta. Se niveleaza cu un cutit cu lama lunga si subtire. Se orneaza dupa dorinta. Prajitura se taie si se serveste a doua zi, cand foile s-au inmuiat. POFTA BUNA!Blat: Se amesteca toate ingredientele, punand la inceput doar 750 g faina, (bicarbonatul se va stinge cu zeama de lamaie) si se framanta pana se desprinde aluatul de mana. Dupa ce ati framantat bine si mai este necesar, adaugati cate putina faina, omogenizati prin framantare si functie de ce ati obtinut, adaugati sau nu inca putina faina, pana ce aluatul se desprinde de mana. Aluatul cu miere, pare mai dificil de facut, dar cu respectarea catorva reguli, nu poti sa dai gres, iar efortul merita. La inceput o sa obtineti un aluat format doar din faramituri, dar pe masura ce framantati, el se leaga si se inmoaie de la caldura mainii si necesita adaugare de faina, doar cate putina si, pe rand. Aluatul obtinut se imparte in trei, din care vom intinde foi, care se coc pe fundul tavii. Ca sa-l putem lucra, se pune la frigider, invelit in folie alimentara, cel putin 30 min. Intre timp, decupam din hartia de copt 3 bucati de dimensiunea fundului tavii. Intindem cu sucitorul o prima bucata de aluat, direct pe hartia de copt si cat dimensiunile acesteia, pusa pe masa de lucru. Apoi o transferam cu hartie cu tot pe fundul tavii si dam la cuptorul incins 7-8 min, la foc potrivit sau pana ce incepe sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava, mutam foaia cu aluat cu tot pe un gratar (acum aluatul este foarte fragil si pufos), lasam sa se raceasca, apoi desprindem hartia (dupa racire, aluatul se intareste si devine casant). Repetam operatia pana coacem cele trei foi. Crema: Se bate bine smantana cu telul sau mixerul, apoi adaugam zaharul praf si cel vanilat si continuam sa batem, pana ce acesta s-a topit. Se adauga nuca si se omogenizeaza. Daca crema obtinuta este prea moale, mai adaugati putina nuca macinata. Ea trebuie sa se poata intinde cu paleta peste aluat. Se umple cu crema doua foi, iar peste a treia se pune glazura. Glazura: Se amesteca zaharul si cacaua, cernute, apoi se adauga laptele si se freaca bine. Se mai poate adauga putin lapte, functie de consistenta obtinuta. Se niveleaza cu un cutit cu lama lunga si subtire. Se orneaza dupa dorinta. Prajitura se taie si se serveste a doua zi, cand foile s-au inmuiat. POFTA BUNA!