Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora. Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun. Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse. Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide. Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit. Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.

Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora. Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun. Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii. Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse. Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide. Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide. Dati tava la cuptorul preincalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit. Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional), portionati si serviti cu pofta.