Ceea ce nu am gasit in Cartea de bucate rc este conssome-ul!!! De toate felurile, de pui, de vita, de rosii etc, conssome-ul este aceea supa concentrata pe care o servesti atunci cand vrei ceva rafinat, dar plin de personalitate, corpolent, ca un vin de f. buna calitate. Este Supa suprema - adica aceea pe care ne-o administrau parintii cand dadeam semne de raceala sau vreo boala care inainte de-a fi diagnosticata, era tratata cu Supa de pui. Bietul Dinu Paturica, numara picaturile de grasime din farfurie gasind ca fiecare din ele este un galben din averea lui Mad, fara sa stie ca zama asta este un medicament sui generis... Eu o fac deseori, doar pt bunatatea si gustul ei sublim! Acum am facut-o fara galbeni - doar pentru ca mai sunt (inca) sub influenta regimurilor voastre ... Puneti in robotul de bucatarie (sau in masina de carne) pieptii, legumele, condimetele si albusurile. Trebuie sa obtineti o pasta fina. Inmuiati aceasta pasta cu un sfert din supa de pui, rece - e foarte important acest pas pentru a obtine un conssome clar. Amestecati pana este totul incorporat in mod uniform. Alegeti o oala mare, in care sa incapa atat compozitia de mai sus precum si cele 3/4 de supa de pui ramasa, si: puneti supa rece de pui in oala, turnati inauntru compozitia din bolul in care ati emulsionat compozitia cu un sfert din supa de pui rece, puneti pe foc iute amestecand mereu pana vedeti ca incepe sa se inchege compozitia, se ridica la suprafata ca un capac. Din acest moment nu mai amestecati deloc - lasati ca acest capac sa prinda consistenta si cand numace se simte el bine, trantiti-i o gaura in mijloc, dati focul mic-micusor - doar atat cat sa forfoteasca supa la suprafata, dar usor-usor, in soapta. De-acum nu mai aveti treaba 2 ore: fierbe de una singura, scoate mici gheizere prin gaurica ce-a-ti facut-o, lasati-o in pacea ei. Dupa 2 ore, strecurati printr-un tifon pus in doua straturi (desi daca urmati toti pasii nu aveti nevoie de tifon (poate ca sa folositi solidele la a face chiftelute ulterior, si nu le dati cainilor - f. sanatoasa mancare si pentru ei daca indepartati boabele de piper! Apropo: se poate pune piper macinat, cui place mancarea piperata, eu las boabele intregi ca vreau doar aroma lor si nu iuteala ...) Conssome-ul este bun in orice ocazie: pana si la micul dejun, fiinca se poate face in avans si servit fierbinte, la pat, in cateva minute. Daca aveti si baghete sau taitei de orez, micul dejun este floare la ureche. Este o supa plina de personalitate, bogata, corpolenta ca un vin de buna calitate! Condimentati si adaugati cele ce va sunt pe plac, pe loc: patrunjelul se poate sfarteca cu degetele, lamaia, stoarsa tot cu mana, taiteii de orez nu au nevoie de mai mult de 5 minute pentru a se inmuia in supa fierbinte ... ce mai, e simplu de tot ... S-ar putea numi Mic dejun anticipat:))Ceea ce nu am gasit in Cartea de bucate rc este conssome-ul!!! De toate felurile, de pui, de vita, de rosii etc, conssome-ul este aceea supa concentrata pe care o servesti atunci cand vrei ceva rafinat, dar plin de personalitate, corpolent, ca un vin de f. buna calitate. Este Supa suprema - adica aceea pe care ne-o administrau parintii cand dadeam semne de raceala sau vreo boala care inainte de-a fi diagnosticata, era tratata cu Supa de pui. Bietul Dinu Paturica, numara picaturile de grasime din farfurie gasind ca fiecare din ele este un galben din averea lui Mad, fara sa stie ca zama asta este un medicament sui generis... Eu o fac deseori, doar pt bunatatea si gustul ei sublim! Acum am facut-o fara galbeni - doar pentru ca mai sunt (inca) sub influenta regimurilor voastre ... Puneti in robotul de bucatarie (sau in masina de carne) pieptii, legumele, condimetele si albusurile. Trebuie sa obtineti o pasta fina. Inmuiati aceasta pasta cu un sfert din supa de pui, rece - e foarte important acest pas pentru a obtine un conssome clar. Amestecati pana este totul incorporat in mod uniform. Alegeti o oala mare, in care sa incapa atat compozitia de mai sus precum si cele 3/4 de supa de pui ramasa, si: puneti supa rece de pui in oala, turnati inauntru compozitia din bolul in care ati emulsionat compozitia cu un sfert din supa de pui rece, puneti pe foc iute amestecand mereu pana vedeti ca incepe sa se inchege compozitia, se ridica la suprafata ca un capac. Din acest moment nu mai amestecati deloc - lasati ca acest capac sa prinda consistenta si cand numace se simte el bine, trantiti-i o gaura in mijloc, dati focul mic-micusor - doar atat cat sa forfoteasca supa la suprafata, dar usor-usor, in soapta. De-acum nu mai aveti treaba 2 ore: fierbe de una singura, scoate mici gheizere prin gaurica ce-a-ti facut-o, lasati-o in pacea ei. Dupa 2 ore, strecurati printr-un tifon pus in doua straturi (desi daca urmati toti pasii nu aveti nevoie de tifon (poate ca sa folositi solidele la a face chiftelute ulterior, si nu le dati cainilor - f. sanatoasa mancare si pentru ei daca indepartati boabele de piper! Apropo: se poate pune piper macinat, cui place mancarea piperata, eu las boabele intregi ca vreau doar aroma lor si nu iuteala ...) Conssome-ul este bun in orice ocazie: pana si la micul dejun, fiinca se poate face in avans si servit fierbinte, la pat, in cateva minute. Daca aveti si baghete sau taitei de orez, micul dejun este floare la ureche. Este o supa plina de personalitate, bogata, corpolenta ca un vin de buna calitate! Condimentati si adaugati cele ce va sunt pe plac, pe loc: patrunjelul se poate sfarteca cu degetele, lamaia, stoarsa tot cu mana, taiteii de orez nu au nevoie de mai mult de 5 minute pentru a se inmuia in supa fierbinte ... ce mai, e simplu de tot ... S-ar putea numi Mic dejun anticipat:)) Fierbinte! Cu grisine, taco, crutoane, taitei etc.