Pregatim foaia de napolitana in felul urmator (asta in cazul in care nu avem o tava exact pe marimea foilor) ... Aranjam foaia de napolitana pe folie de aluminiu si ridicam marginile foliei in asa fel incat sa formam o margine mai inalta de jur imprejurul foii de napolitana. Taiem nucile in lungime. Intr-o cratita punem 140 gr zahar si cele 2 oua, amestecam, apoi adaugam untul moale si incercam (pe cat posibil) sa omogenizam. Punem pe foc, avem grija sa amestecam in continuu pentru ca se prinde foarte repede si se afuma. Amestecam pana se ingroase crema (cateva minute) Adaugam nucile taiate. In timpul asta in alta cratita punem a doua tura de zahar prevazut, la care adaugam o lingura de apa si caramelizam. Dupa caramelizarea totala (trebuie sa aibe o culoare maronie, ceva mai deschis) adaugam peste compozitia de oua cu nuci si amestecam rapid dupa care turnam peste foaia de napolitana. Lucram destul de rapid pentru ca din cauza zaharului caramel crema se intareste repede. Acoperim cu a doua foaie de napolitana, acoperim cu folie si punem o greutate deasupra. Lasam la rece pentru cateva ore sau peste noapte. Putem sa decoram cu zahar caramel amestecat cu nuca macinata sau sa lasa foaia de napolitana asa cum este. O bunatate de nuga, parol!Pregatim foaia de napolitana in felul urmator (asta in cazul in care nu avem o tava exact pe marimea foilor) ... Aranjam foaia de napolitana pe folie de aluminiu si ridicam marginile foliei in asa fel incat sa formam o margine mai inalta de jur imprejurul foii de napolitana. Taiem nucile in lungime. Intr-o cratita punem 140 gr zahar si cele 2 oua, amestecam, apoi adaugam untul moale si incercam (pe cat posibil) sa omogenizam. Punem pe foc, avem grija sa amestecam in continuu pentru ca se prinde foarte repede si se afuma. Amestecam pana se ingroase crema (cateva minute) Adaugam nucile taiate. In timpul asta in alta cratita punem a doua tura de zahar prevazut, la care adaugam o lingura de apa si caramelizam. Dupa caramelizarea totala (trebuie sa aibe o culoare maronie, ceva mai deschis) adaugam peste compozitia de oua cu nuci si amestecam rapid dupa care turnam peste foaia de napolitana. Lucram destul de rapid pentru ca din cauza zaharului caramel crema se intareste repede. Acoperim cu a doua foaie de napolitana, acoperim cu folie si punem o greutate deasupra. Lasam la rece pentru cateva ore sau peste noapte. Putem sa decoram cu zahar caramel amestecat cu nuca macinata sau sa lasa foaia de napolitana asa cum este. O bunatate de nuga, parol!