1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati. 2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa 3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar 4. se lasa sa se raceasca cit mai mult 5. se mixeaza fructe + lichid pina obtinem un piure destul de fin (mai ales ca am pus merele cu coaja, dupa mine aroma sta in coaja, deci eu o curat ff rar...) 6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac sau in alt ambalaj... 7. cind va fi congelat, dar nu ff tare, se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa, se serveste asa...1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati. 2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa 3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar 4. se lasa sa se raceasca cit mai mult 5. se mixeaza fructe + lichid pina obtinem un piure destul de fin (mai ales ca am pus merele cu coaja, dupa mine aroma sta in coaja, deci eu o curat ff rar...) 6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac sau in alt ambalaj... 7. cind va fi congelat, dar nu ff tare, se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa, se serveste asa... Congelat, lasat putin la dezghetat si apoi mixat cu mixerul vertical, se vede clar cum se albeste si devine spumos... iar la gust si consistenta e identic cu un sorbetto cumparat (facut in masina de inghetata).