- Am fiert pentru citeva minute in oala sub presiune soriciul (curatat de grasime si carne) si partea grasa si externa a ciolanului afumat, al meu era precopt si dezosat. Se scurge si nu se arunca apa. - Grasimea si carnea de pe sorici am facut-o jumari si am adaugat la urma si carnea ramasa de la ciolanul afumat. - Se inabuse morcovul intr-o lingura de ulei, eu am folosit grasimea de la jumari. - Se adauga soriciul taiat fisii si ciolanul afumat fara os, la jumarile si carnea afumata prajita. - Se adauga fasolea fiarta si scursa sau in cazul meu din conserva scursa de lichid si spalata, sare, piperul si pasta de rosii. Se coace totul la foc mic, iar daca mai e nevoie se adauga apa in care a fiert fasolea sau in cazul meu apa in care a fiert soriciul si ciolanul- Am fiert pentru citeva minute in oala sub presiune soriciul (curatat de grasime si carne) si partea grasa si externa a ciolanului afumat, al meu era precopt si dezosat. Se scurge si nu se arunca apa. - Grasimea si carnea de pe sorici am facut-o jumari si am adaugat la urma si carnea ramasa de la ciolanul afumat. - Se inabuse morcovul intr-o lingura de ulei, eu am folosit grasimea de la jumari. - Se adauga soriciul taiat fisii si ciolanul afumat fara os, la jumarile si carnea afumata prajita. - Se adauga fasolea fiarta si scursa sau in cazul meu din conserva scursa de lichid si spalata, sare, piperul si pasta de rosii. Se coace totul la foc mic, iar daca mai e nevoie se adauga apa in care a fiert fasolea sau in cazul meu apa in care a fiert soriciul si ciolanul Se serveste: Pe felie de piine prajita, de preferat piine fara sare (toscana), ca sa se simta mai puternic aroma: fasolea cu sorici groasa (fara zeama) pe piine prajita. In reteta originala alaturi de morcov se inabusea si ceapa si o tija de telina, eu nu le-am pus asa ca nu am scris in reteta la igrediente, dar voi puteti sa le puneti. Am luat o reteta italiana tipica din Emilia Romagna - fagioli con le cotiche (fasole cu sorici) si am adaugat ciolan afumat romanesc asa ca a iesit o reteta fusion.