Se desearta continutul conservei intr-un vas mare, inalt, de sticla daca se poate. Trebuie neaparat sa fie inalt pentru ca laptele condensat face spume multa si intr-o secunda se ridica pana sus si da pe dinafara. Procesul este de aproximativ 10 pana la 15 minute, depinde de taria cuptorului cu microunde. La mine a durat doar 10 minute. Deci laptele condensat pus in vasul de sticla, se pune in microunde si se incalzeste pentru 2 minute. Se lucreaza in ture de cate 2 minute. Dupa cele 2 minute scoatem vasul afara si amestecam de cateva ori cu telul bunicii dupa care introducem din nou in cuptor. Incepand de acuma trebuie sa fim foarte atente si sa stam cu ochii pe geamul cuptorului pentru ca laptele se umfla si tot la 5-7 secunde trebuie sa oprim cuptorul si sa amestecam de vreo 2-3 ori in lapte. De fiecare data cand vedem ca se umfla oprim si amestecam cu telul si introducem inapoi in cuptor. Repetam pasii astia de vreo 4 ori, deci un total de 8 minute (de 4 ori ture de 2 minute). La sfarsit trebuie sa avem in vas o crema cu cocoloase marunte si de culoarea caramelei de lapte, iar consistenta destul de vascoasa. Aveti mare grija ca in cateva secunde se poate arde si va trebui sa aruncati totul si sa o luati de la capat. Deci dupa ce am terminat tura de 8 minute am batut compozitia cu telul si s-a uniformizat/omogenizat, foarte frumos. Daca faceti sosul de leche mai moale se poate folosi pentru decor la inghetata sau prajituri, daca il mai incalziti cateva secunde mai mult devine mai vascos si se intareste. Acuma la faza asta se poate pune in borcan si pastra asa, se pot face caramele din el, sau se reancalzeste si se face moussul de dulce de leche. Eu am facut un tort cu mouss de ciocolata si mouss de dulce de leche divin, ingeresc, minunat Am mai atasat cateva poze cu prepararea moussului de dulce de leche si faza finala (tortuletul). Mouss-ul se prepara in felul urmator. Crema obtinuta prin fierberea laptelui sau a laptelui condensat se amesteca cu gelatina inmuiata in apa calda (tinuta pana se topeste de tot) si cu frisca batuta. Cantitati nu am pentru ca depinde de fiecare cat de concentrat vrea sa faca moussul si ce cantitate doreste sa aibe.

Se desearta continutul conservei intr-un vas mare, inalt, de sticla daca se poate. Trebuie neaparat sa fie inalt pentru ca laptele condensat face spume multa si intr-o secunda se ridica pana sus si da pe dinafara. Procesul este de aproximativ 10 pana la 15 minute, depinde de taria cuptorului cu microunde. La mine a durat doar 10 minute. Deci laptele condensat pus in vasul de sticla, se pune in microunde si se incalzeste pentru 2 minute. Se lucreaza in ture de cate 2 minute. Dupa cele 2 minute scoatem vasul afara si amestecam de cateva ori cu telul bunicii dupa care introducem din nou in cuptor. Incepand de acuma trebuie sa fim foarte atente si sa stam cu ochii pe geamul cuptorului pentru ca laptele se umfla si tot la 5-7 secunde trebuie sa oprim cuptorul si sa amestecam de vreo 2-3 ori in lapte. De fiecare data cand vedem ca se umfla oprim si amestecam cu telul si introducem inapoi in cuptor. Repetam pasii astia de vreo 4 ori, deci un total de 8 minute (de 4 ori ture de 2 minute). La sfarsit trebuie sa avem in vas o crema cu cocoloase marunte si de culoarea caramelei de lapte, iar consistenta destul de vascoasa. Aveti mare grija ca in cateva secunde se poate arde si va trebui sa aruncati totul si sa o luati de la capat. Deci dupa ce am terminat tura de 8 minute am batut compozitia cu telul si s-a uniformizat/omogenizat, foarte frumos. Daca faceti sosul de leche mai moale se poate folosi pentru decor la inghetata sau prajituri, daca il mai incalziti cateva secunde mai mult devine mai vascos si se intareste. Acuma la faza asta se poate pune in borcan si pastra asa, se pot face caramele din el, sau se reancalzeste si se face moussul de dulce de leche. Eu am facut un tort cu mouss de ciocolata si mouss de dulce de leche divin, ingeresc, minunat Am mai atasat cateva poze cu prepararea moussului de dulce de leche si faza finala (tortuletul). Mouss-ul se prepara in felul urmator. Crema obtinuta prin fierberea laptelui sau a laptelui condensat se amesteca cu gelatina inmuiata in apa calda (tinuta pana se topeste de tot) si cu frisca batuta. Cantitati nu am pentru ca depinde de fiecare cat de concentrat vrea sa faca moussul si ce cantitate doreste sa aibe.