Se pregatesc doua tavi de muffins cu chese de hartie, unse. Se preancalzeste cuptorul la 300 f (150C).

Intr-un vas se bate cu mixerul cream chees-ul care a fost lasat inainte la temperatura camerei, pana devine pufos dupa care se adauga zahar, vanilie si sare si se mai bate putin, pana nu mai raman cocoloase. Apoi se adauga cate un ou odata, se bate dupa fiecare dar numai pana la omogenizare nu mai mult pentru ca altfel muffins-urile noastre vor creste prea mult in cuptor si vor crapa. Dupa ce am terminat cu adaugarea ambelor oua, luam 1/4 din cantitatea rezultata si o amestecam cu dovleacul, faina, scortisoara, ghimbir si nucsoara, se amesteca cu lingura de lemn. Crema alba se imparte in mod egal intre chesele pregatite, dupa care, din crema cu dovleac se pune in mod egal cate o cantitate deasupra cremei albe in fiecare chesa. Dupa ce am terminat operatia asta, luam o scobitoare sau un betisor de frigarui si, prin miscare de rotatie, facem suprafata muffins-urilor, marmorata. Se introduc in cuptorul preancalzit si se coc aproximativ 15-18 minute sau pana cand mijlocul lor, daca miscam tava, abia tremuira. Muffins-urile se lasa in tava, se lasa la racorit, dupa care se pun la frigider pentru 6 ore sau peste noapte (cu tot cu tava).

Se pregatesc doua tavi de muffins cu chese de hartie, unse. Se preancalzeste cuptorul la 300 f (150C).

Intr-un vas se bate cu mixerul cream chees-ul care a fost lasat inainte la temperatura camerei, pana devine pufos dupa care se adauga zahar, vanilie si sare si se mai bate putin, pana nu mai raman cocoloase. Apoi se adauga cate un ou odata, se bate dupa fiecare dar numai pana la omogenizare nu mai mult pentru ca altfel muffins-urile noastre vor creste prea mult in cuptor si vor crapa. Dupa ce am terminat cu adaugarea ambelor oua, luam 1/4 din cantitatea rezultata si o amestecam cu dovleacul, faina, scortisoara, ghimbir si nucsoara, se amesteca cu lingura de lemn. Crema alba se imparte in mod egal intre chesele pregatite, dupa care, din crema cu dovleac se pune in mod egal cate o cantitate deasupra cremei albe in fiecare chesa. Dupa ce am terminat operatia asta, luam o scobitoare sau un betisor de frigarui si, prin miscare de rotatie, facem suprafata muffins-urilor, marmorata. Se introduc in cuptorul preancalzit si se coc aproximativ 15-18 minute sau pana cand mijlocul lor, daca miscam tava, abia tremuira. Muffins-urile se lasa in tava, se lasa la racorit, dupa care se pun la frigider pentru 6 ore sau peste noapte (cu tot cu tava).