Se curata, se spala, se scoate cotorul si se feliaza subtire un bulb de fenicul. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune separat. Intr-o tigaie se pune uleiul si untul si se infierbanta. Se pune ceapa si feniculul in uleiul infierbantat si se prajeste timp de 10-15 minute, pana prinde o culoare maroniu dechis. Intre timp se curata si se spala cartofii, dupa care se feliaza foarte, foarte subtire (daca aveti mandolina este ideala). Dupa ce operatia de feliere e gata, cartofii se amesteca cu sare, piper, laptele de frisca si branza pe care doriti sa o folositi. Eu am folosit mozzarella si parmesan. Dupa ce sant bine amestecati se mai amesteca si cu ceapa si feniculul, dupa care se pun intr-o tava (forma) care merge la cuptor. Se niveleaza, se apasa usor cu o lingura. Din a doua cantitate de latpe si branza se face un amestec care se toarna peste cartofi si se da la cuptor. Daca nu sant foarte subtiri cartofii, ar fi bine sa se mareasca cantitatea de lapte cu cateva linguri. Se tine la cuptor circa o ora pana la o ora si jumatate. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare se acopera cu un capac, si se mai tine la cuptor pana sant gata si cartofii. Se consuma ca si mancare de sine statatoare sau cu friptura si varza acra.

Se curata, se spala, se scoate cotorul si se feliaza subtire un bulb de fenicul. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune separat. Intr-o tigaie se pune uleiul si untul si se infierbanta. Se pune ceapa si feniculul in uleiul infierbantat si se prajeste timp de 10-15 minute, pana prinde o culoare maroniu dechis. Intre timp se curata si se spala cartofii, dupa care se feliaza foarte, foarte subtire (daca aveti mandolina este ideala). Dupa ce operatia de feliere e gata, cartofii se amesteca cu sare, piper, laptele de frisca si branza pe care doriti sa o folositi. Eu am folosit mozzarella si parmesan. Dupa ce sant bine amestecati se mai amesteca si cu ceapa si feniculul, dupa care se pun intr-o tava (forma) care merge la cuptor. Se niveleaza, se apasa usor cu o lingura. Din a doua cantitate de latpe si branza se face un amestec care se toarna peste cartofi si se da la cuptor. Daca nu sant foarte subtiri cartofii, ar fi bine sa se mareasca cantitatea de lapte cu cateva linguri. Se tine la cuptor circa o ora pana la o ora si jumatate. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare se acopera cu un capac, si se mai tine la cuptor pana sant gata si cartofii. Se consuma ca si mancare de sine statatoare sau cu friptura si varza acra.