Pregatim blatul astfel: * batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea. * amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea. * amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt. Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza. Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic. Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi. Pregatim crema astfel: * intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa. Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel: * amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul. Punem amestecul pe baie de aburi. Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase. Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata. Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina. Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida. Batem frisca cu mixerul. Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta. Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca. Asamblam tortul: Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam. Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine. Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema), cu pasta de zahar (ca in cazul meu), frisca batuta. Decoram dupa inspiratie. Pofta buna!Pregatim blatul astfel: * batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea. * amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea. * amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt. Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza. Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic. Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi. Pregatim crema astfel: * intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa. Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel: * amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul. Punem amestecul pe baie de aburi. Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase. Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata. Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina. Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida. Batem frisca cu mixerul. Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta. Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca. Asamblam tortul: Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam. Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine. Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema), cu pasta de zahar (ca in cazul meu), frisca batuta. Decoram dupa inspiratie. Pofta buna!