Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea. Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra. Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit. Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul. Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit. Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie. Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava. Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamiae pentru a impiedica oxidarea. Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra. Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit. Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul. Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, intr-un strat, peste mere si turnati apoi sosul ramas neabsorbit. Presarati deasupra fulgii de migdale. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie. Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava. Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.