Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, diluati cu putin lapte caldut si lasati la crescut in loc cald, 10- 15 min. Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, untul, sarea, oul, laptele caldut si framantati un aluat elastic ce se desprinde de pe vas si mana. Lasati acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, pregatiti umplutura, omogenizand bine ingredientele. Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, ungeti uniform cu umplutura si rulati sub forma de sul. Taiati ruloul pe lungime (cu un cutit bine ascutit) pana la ultimul strat de aluat (cel din partea de jos), fara sa despicati marginile. Indoiti sulul in doua, apropiind capetele, pe partea netaiata, iar cea sectionata sa fie spre exterior. Rotiti la mijloc, cel putin o data; cu cat sulul este mai lung cu atat il puteti roti de mai multe ori. Transferati intr-o tava mare de chec, tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, inca 20- 30 min. Ungeti cu ou. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 30 40 min, la 190 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit. Pregatiti glazura omogenizand bine zaharul pudra cu cate putina zeama de lamaie pana obtineti consistenta dorita. Glazurati cozonacul cat este cald, scos pe un gratar, apoi lasati la racit. Serviti feliat.

Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, diluati cu putin lapte caldut si lasati la crescut in loc cald, 10- 15 min. Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, untul, sarea, oul, laptele caldut si framantati un aluat elastic ce se desprinde de pe vas si mana. Lasati acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, pregatiti umplutura, omogenizand bine ingredientele. Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, ungeti uniform cu umplutura si rulati sub forma de sul. Taiati ruloul pe lungime (cu un cutit bine ascutit) pana la ultimul strat de aluat (cel din partea de jos), fara sa despicati marginile. Indoiti sulul in doua, apropiind capetele, pe partea netaiata, iar cea sectionata sa fie spre exterior. Rotiti la mijloc, cel putin o data; cu cat sulul este mai lung cu atat il puteti roti de mai multe ori. Transferati intr-o tava mare de chec, tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, inca 20- 30 min. Ungeti cu ou. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 30 40 min, la 190 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit. Pregatiti glazura omogenizand bine zaharul pudra cu cate putina zeama de lamaie pana obtineti consistenta dorita. Glazurati cozonacul cat este cald, scos pe un gratar, apoi lasati la racit. Serviti feliat.