Spalati bine florile de salcam in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti fiecare floare. Puneti-le la fiert in apa clocotita, pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi. Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu. Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra. Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional. Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate. Indepartati coaja de lamaie. Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi. Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile. Inscriptionati si dati la camara.

Spalati bine florile de salcam in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti fiecare floare. Puneti-le la fiert in apa clocotita, pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi. Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu. Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra. Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional. Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate. Indepartati coaja de lamaie. Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi. Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile. Inscriptionati si dati la camara.