- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare. - Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol. - Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze cocoloase . - Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm). - Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza. - Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt). - Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros ). - Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara. - Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie. - Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei. - Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare. - Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol. - Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze cocoloase . - Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm). - Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza. - Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt). - Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros ). - Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara. - Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie. - Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei. - Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat. Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei . Am modificat denumirea retetei din Mere pane in Mere in aluat .