Spalati zmeura cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Puneti-o intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop. Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct. Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.

Spalati zmeura cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Puneti-o intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop. Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct. Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani. Precizari: - Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului. - Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.