Se fierb cartofii, se cojesc si asa calzi, se strivesc cu aparatul pentru piure. Piureul se lasa sa se raceasca. Se taie bucatele carnea de pui, se amesteca cu legumele mixte si cateva linguri de maioneza cat sa se lege.. circa 2-3 linguri.. depinde cata carne si legume vreti sa puneti, sarati, piperati. Eu am pus si praf de usturoi, chiar daca in reteta nu era. Se amesteca cartofi raciti cu cateva linguri de maioneza (nu multa), 2-3 linguri ulei masline, piper, ardei iute macinat (cat va place de picant), sare si zeama de lamiie. Amestecati bine, trebuie sa rezulte ca o crema omogena, nu seaca. La gust trebuie sa fie usor picanta si putin acrisoara. La nevoie adaugati ulei, zeama de lamiie sau ardei iute macinat. Se imparte in doua cantitatea de piure condimentat. o parte de piure se intinde cu o lingura pe platou, intr-un strat gros de circa 2 cm. Deasupra se intinde umplutura de pui cu legume. Apoi se pune restul de piure de cartofi, nivelati bine cu o paleta. Se pune in frigider.

Se fierb cartofii, se cojesc si asa calzi, se strivesc cu aparatul pentru piure. Piureul se lasa sa se raceasca. Se taie bucatele carnea de pui, se amesteca cu legumele mixte si cateva linguri de maioneza cat sa se lege.. circa 2-3 linguri.. depinde cata carne si legume vreti sa puneti, sarati, piperati. Eu am pus si praf de usturoi, chiar daca in reteta nu era. Se amesteca cartofi raciti cu cateva linguri de maioneza (nu multa), 2-3 linguri ulei masline, piper, ardei iute macinat (cat va place de picant), sare si zeama de lamiie. Amestecati bine, trebuie sa rezulte ca o crema omogena, nu seaca. La gust trebuie sa fie usor picanta si putin acrisoara. La nevoie adaugati ulei, zeama de lamiie sau ardei iute macinat. Se imparte in doua cantitatea de piure condimentat. o parte de piure se intinde cu o lingura pe platou, intr-un strat gros de circa 2 cm. Deasupra se intinde umplutura de pui cu legume. Apoi se pune restul de piure de cartofi, nivelati bine cu o paleta. Se pune in frigider. Se serveste rece, cu salata verde si decorata cu masline, ou fiert. a doua zi este si mai buna!! Reteta tipica din Peru (mai precis din Lima), pe baza de piure de cartofi si umpluta cu salata de pui cu legume si maioneza. Umplutura la causa poate fii diversa: cu salata de ton sau raci cu legume. Este ideala pe timp de vara, deoarece se mananca rece. De data aceasta nu am mai pus si maioneza deasupra, am ornat doar cu ou fiert si masline. Varianta cu ton am facut-o cu alta ocazie... si pot spune ca imi plac amandoua.