Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un robot de bucatarie amestecati faina alba si neagra, bicarbonatul de sodiu, taratele de grau, fulgi de ovaz, sare si bucatile de unt. Pulsati aproximativ 10 secunde pana cand untul este incorporat. Puneti acest mix intr-un bol, adaugati laptele covasit si cu o furculita amestecati bine pana obtineti aluat lipicios. Intr-o tava de chec ungeti cu putin ulei de masline, presarati putina faina ca toate partile sa fie acoperite apoi cu o spatula puneti aluatul dupa forma acesteia. Cu un cutit taiati pe mijloc dintr-un capat in celalalt aproximativ 1 cm. Coaceti 30 minute sau pana cand o scobitoare iese curata si painea are o crusta aurie. Lasati sa se raceasca pe o gratar inainte de a servi. *Fainele se pot amesteca si cu telul, iar untul incorporat bine cu mana.

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un robot de bucatarie amestecati faina alba si neagra, bicarbonatul de sodiu, taratele de grau, fulgi de ovaz, sare si bucatile de unt. Pulsati aproximativ 10 secunde pana cand untul este incorporat. Puneti acest mix intr-un bol, adaugati laptele covasit si cu o furculita amestecati bine pana obtineti aluat lipicios. Intr-o tava de chec ungeti cu putin ulei de masline, presarati putina faina ca toate partile sa fie acoperite apoi cu o spatula puneti aluatul dupa forma acesteia. Cu un cutit taiati pe mijloc dintr-un capat in celalalt aproximativ 1 cm. Coaceti 30 minute sau pana cand o scobitoare iese curata si painea are o crusta aurie. Lasati sa se raceasca pe o gratar inainte de a servi. *Fainele se pot amesteca si cu telul, iar untul incorporat bine cu mana. Imi place aceasta paine la micul dejun cu somon afumat si omleta, unt si dulceata sau cu supa crema.