Curatati capetele pastailor de fasole, taiati sau rupeti fiecare pastaie in 2-3 bucati (3-4 cm), spalati in apa rece si lasati la scurs. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa sarata clocotita, doar cat sa o acopere. Adaugati morcovul, ardeiul (optional) si verdeata. Cand apa incepe din nou sa clocoteasca, adaugati foile de dafin si picant fix-ul, apoi lasati la fiert inca 8-10 min sau pana ce fasolea este facuta pe jumatate. Puneti pastaile in borcane sterilizate si incalzite, indesandu-le cu o lingura, dar avand grija sa nu se rupa. Completati cu zeama in care au fiert pana la 1 deget sub capac. Eliminati din fiecare borcan bulele de aer dintre bucatile de fasole. Sigilati borcanele cu folie de aluminiu, apoi infiletati bine capacele. Asezati borcanele intr-o tava si dati la dunst in cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min. Transferati apoi intre paturi si lasati sa se raceasca complet. Etichetati si dati la camara. Folositi la pregatirea ciorbelor, a garniturilor ori salatelor.

Curatati capetele pastailor de fasole, taiati sau rupeti fiecare pastaie in 2-3 bucati (3-4 cm), spalati in apa rece si lasati la scurs. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa sarata clocotita, doar cat sa o acopere. Adaugati morcovul, ardeiul (optional) si verdeata. Cand apa incepe din nou sa clocoteasca, adaugati foile de dafin si picant fix-ul, apoi lasati la fiert inca 8-10 min sau pana ce fasolea este facuta pe jumatate. Puneti pastaile in borcane sterilizate si incalzite, indesandu-le cu o lingura, dar avand grija sa nu se rupa. Completati cu zeama in care au fiert pana la 1 deget sub capac. Eliminati din fiecare borcan bulele de aer dintre bucatile de fasole. Sigilati borcanele cu folie de aluminiu, apoi infiletati bine capacele. Asezati borcanele intr-o tava si dati la dunst in cuptorul incins. Reduceti focul la minim in momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba si sterilizati in continuare 45 min. Transferati apoi intre paturi si lasati sa se raceasca complet. Etichetati si dati la camara. Folositi la pregatirea ciorbelor, a garniturilor ori salatelor.