Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama. Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu. Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane. Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane. Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop. Etichetati si dati la camara. Serviti salata de legume: -simpla; -ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva; -folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor.

Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama. Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu. Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane. Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane. Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop. Etichetati si dati la camara. Serviti salata de legume: -simpla; -ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva; -folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor. Precizare: Salata se pastreaza foarte bine daca depozitarea se face intr-o camara racoroasa si bine aerisita. Pentru a evita sa se strice, puneti cate 1 aspirina in fiecare borcan de 720 ml inainte de a capsa. Iarna, cand deschideti borcanul (daca acesta nu a fost cu probleme) gasiti aspirina intreaga; tot ce trebuie sa faceti este sa o indepartati.