Spalati capsunele, uscati-le apoi taiati-le felii. Intr-un bol puneti acestea cu zahar, enibahar si nucsoara. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungei o tava rotunda standard cu unt si tapetati cu putina faina. Intr-un bol cu telul amestecati faina, sarea, praful de copt apoi transferati intr-un blender. Adaugati untul si pulsati aproximativ 15 secunde pana cand acesta este bine incorporat. Transferati amestecul inapoi in bol si faceti loc in mijloc. Puneti oul si bateti usor. Turnati laptele peste acesta si cu o furcurita incorporati faina in lichide pana obtineti un aluat lipicios. Transferati acesta in tava si formati un cerc cu diametrul intre 23-25 cm. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata, aproximativ 15 minute - max 20. Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de racire. Intr-un bol amestecati crema mascarpone cu miere si lasati deoparte. In al bol bateti frisca apoi incorporati extractul de vanilie. Puneti frisca si mascarpone in frigider pana cand blatul s-a racit. Taiati blatul in jumatate. Strecurati capsunele de sucul lasat cu zahar. Siropati cu acest lichid jumatatea inferioara a blatului taiat. Aranjati 1/2 din capsune, feliile de struguri apoi intindeti jumatate din frisca. Pe cealalta jumatate a blatului pe suprafata taiata ungeti cu mascarpone. Cu grija asezati-o peste cealalta. Intindeti deasupra restul de frisca si aranjati bucatile de capsune ramase. Serviti imediat sau refirigerati.

Spalati capsunele, uscati-le apoi taiati-le felii. Intr-un bol puneti acestea cu zahar, enibahar si nucsoara. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungei o tava rotunda standard cu unt si tapetati cu putina faina. Intr-un bol cu telul amestecati faina, sarea, praful de copt apoi transferati intr-un blender. Adaugati untul si pulsati aproximativ 15 secunde pana cand acesta este bine incorporat. Transferati amestecul inapoi in bol si faceti loc in mijloc. Puneti oul si bateti usor. Turnati laptele peste acesta si cu o furcurita incorporati faina in lichide pana obtineti un aluat lipicios. Transferati acesta in tava si formati un cerc cu diametrul intre 23-25 cm. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata, aproximativ 15 minute - max 20. Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de racire. Intr-un bol amestecati crema mascarpone cu miere si lasati deoparte. In al bol bateti frisca apoi incorporati extractul de vanilie. Puneti frisca si mascarpone in frigider pana cand blatul s-a racit. Taiati blatul in jumatate. Strecurati capsunele de sucul lasat cu zahar. Siropati cu acest lichid jumatatea inferioara a blatului taiat. Aranjati 1/2 din capsune, feliile de struguri apoi intindeti jumatate din frisca. Pe cealalta jumatate a blatului pe suprafata taiata ungeti cu mascarpone. Cu grija asezati-o peste cealalta. Intindeti deasupra restul de frisca si aranjati bucatile de capsune ramase. Serviti imediat sau refirigerati. Acesta este preferatul meu tort cu fructe. Imi place foarte mult si intodeauna am impresionat invitatii cu acest dulce. Are un aspect rustic dar este delicios.