- Se pregatesc toate ingredientele necesare. Se pune apa la fiert si se adauga sarea. - Cand apa fierbe se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu (pentru a evita sa se formeze cocoloase). Se fierbe mamaliguta timp de 10 minute (pana este bine preparata termic). Mamaliguta calda se rastoarna intr-o tava / vas din sticla termorezistenta clatit in prealabil cu apa rece (alegeti dimensiunea tavii / vasului in functie de inaltimea pe care doriti sa o aiba bucatelele de mamaliga taiate la final). Se lasa mamaliguta sa se raceasca in tava / vas la temperatura camerei. - Hribii se scurg de lichid apoi se taie bucatele. Excesul de apa se indeparteaza cu ajutorul unor servetele absorbante pentru bucatarie. - Ardeiul gras se taie cubulete - Usturoiul se taie felii subtiri. - Se taie bucatele de mamaliguta dupa preferinte (eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 7 cm pe care am clatit-o in prealabil cu apa rece). - Se pune pe gratar amestecul realizat din ulei vegetal pentru wok (ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, ulei de susan, cu ghimbir si usturoi) si ulei de floarea soarelui cu ardei Chipotle (excesul de ulei se indeparteaza cu un servetel de bucatarie absorbant). Se pun pe gratar bucatelele de mamaliga pregatite anterior si se lasa sa se incalzeaza pana se rumenesc putin la suprafata. - Intre timp se caleste putin usturoiul intr-o tigaie cu ulei pentru wok. - Se adauga hribii, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se adauga ardeiul gras taiat bucatele, amestecand in continuare. - Se condimenteaza amestecul dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde si negru. - Compozitia pregatita si bucatelele de mamaliga de pe gratar trebuie pregatite in acelasi timp astfel incat sa poata fi servite calde. - Compozitia se adauga dupa preferinta la suprafata bucatelelor de mamaliga. - Optional, se adauga la suprafata 1/2 - 1 lingurita cu pasta de rosii si frunzulite de marar maruntite pentru decor. - Aperitivele se servesc calde.- Se pregatesc toate ingredientele necesare. Se pune apa la fiert si se adauga sarea. - Cand apa fierbe se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu (pentru a evita sa se formeze cocoloase). Se fierbe mamaliguta timp de 10 minute (pana este bine preparata termic). Mamaliguta calda se rastoarna intr-o tava / vas din sticla termorezistenta clatit in prealabil cu apa rece (alegeti dimensiunea tavii / vasului in functie de inaltimea pe care doriti sa o aiba bucatelele de mamaliga taiate la final). Se lasa mamaliguta sa se raceasca in tava / vas la temperatura camerei. - Hribii se scurg de lichid apoi se taie bucatele. Excesul de apa se indeparteaza cu ajutorul unor servetele absorbante pentru bucatarie. - Ardeiul gras se taie cubulete - Usturoiul se taie felii subtiri. - Se taie bucatele de mamaliguta dupa preferinte (eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 7 cm pe care am clatit-o in prealabil cu apa rece). - Se pune pe gratar amestecul realizat din ulei vegetal pentru wok (ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, ulei de susan, cu ghimbir si usturoi) si ulei de floarea soarelui cu ardei Chipotle (excesul de ulei se indeparteaza cu un servetel de bucatarie absorbant). Se pun pe gratar bucatelele de mamaliga pregatite anterior si se lasa sa se incalzeaza pana se rumenesc putin la suprafata. - Intre timp se caleste putin usturoiul intr-o tigaie cu ulei pentru wok. - Se adauga hribii, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se adauga ardeiul gras taiat bucatele, amestecand in continuare. - Se condimenteaza amestecul dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde si negru. - Compozitia pregatita si bucatelele de mamaliga de pe gratar trebuie pregatite in acelasi timp astfel incat sa poata fi servite calde. - Compozitia se adauga dupa preferinta la suprafata bucatelelor de mamaliga. - Optional, se adauga la suprafata 1/2 - 1 lingurita cu pasta de rosii si frunzulite de marar maruntite pentru decor. - Aperitivele se servesc calde.