De cu seara am pus la umflat, lintea in apa. a doua zi de dimineata, am pus sunculita la fiert, pt ca am sunca de casa, mai sarata. Dupa ce sunca s-a fiert de jumatate, am aruncat apa de pe ea, am lasat-o la racit si am taiat-o bucatele. Urmatorul pas a fost, sa pun la foc lingurile de ulei de floarea-soarelui si de masline. Odata infierbantat, am adaugat ceapa taiata marunt, pana am taiat ardeiul, am lasat ceapa sa se prajeasca putin, dupa care am adaugat ardeiul taiat si le-am lasat sa se caleasca impreuna, cateva minute. Dupa care am adaugat morcovii taiati, dovlecelul taiat, tijele de telina taiate. Le-am lasat pe toate sa se caleasca, pret de cateva minute, dupa care am adaugat lintea. Peste linte am pus sunca. Peste ele am pus apa cat sa le cuprinda de 2-3 degete (puteti pune mai multa apa, daca vreti ciorba lunga). Am adaugat foile de dafin, sosul tomat, sare putina, piper si am pus totul la foc. Inainte de a oprii focul, am verificat de sare, piper, sos tomat, pt mine a fost suficient cat am adaugat de prima data si n-a trebuit sa mai adaug nimic. La sfarsit am taiat marunt frunzele de patrunjel. Enjoy:)De cu seara am pus la umflat, lintea in apa. a doua zi de dimineata, am pus sunculita la fiert, pt ca am sunca de casa, mai sarata. Dupa ce sunca s-a fiert de jumatate, am aruncat apa de pe ea, am lasat-o la racit si am taiat-o bucatele. Urmatorul pas a fost, sa pun la foc lingurile de ulei de floarea-soarelui si de masline. Odata infierbantat, am adaugat ceapa taiata marunt, pana am taiat ardeiul, am lasat ceapa sa se prajeasca putin, dupa care am adaugat ardeiul taiat si le-am lasat sa se caleasca impreuna, cateva minute. Dupa care am adaugat morcovii taiati, dovlecelul taiat, tijele de telina taiate. Le-am lasat pe toate sa se caleasca, pret de cateva minute, dupa care am adaugat lintea. Peste linte am pus sunca. Peste ele am pus apa cat sa le cuprinda de 2-3 degete (puteti pune mai multa apa, daca vreti ciorba lunga). Am adaugat foile de dafin, sosul tomat, sare putina, piper si am pus totul la foc. Inainte de a oprii focul, am verificat de sare, piper, sos tomat, pt mine a fost suficient cat am adaugat de prima data si n-a trebuit sa mai adaug nimic. La sfarsit am taiat marunt frunzele de patrunjel. Enjoy:) Noua ne place lintea cu o salata de cruditati sau cu un ardei iute:), langa.