Cum sant calduri mari pe la noi si aragazul sta in pauza am decis sa fac zilele trecute o supa de rosii iar pentru felul doi un sandwich. Stilul asta de pranz este foarte obisnuit pe meleagurile americane, deci m-am comformat. Am luat-o pe scurtatura, am folosit conserva de bulion pentru ca nu am mai avut din cel pus de subsemnata Sad La sandwich am inlocuit unele ingrediente din cauza de gusturi si de lipsuri. Am sa dau reteta intreaga si autentica, iar in paranteza si poze o sa apara varianta mea. Ceapa, ardeiul (sau ardeii), morcovul se curata si se spala. La fel si busuiocul. Morcovul se feliaza, iar ardeiul se cresteaza in patru fara a se indeparta cotorul. Ceapa se cresteaza si ea, dar nu se taie sferturi. Intr-un vas se pune uleiul si lingurita de faina si se face un rantas mai usor, se adauga pasta de rosii (bulionul) si se dilueaza cu apa cat se cere ca sa obtineti gustul bun al arhicunoscutei supe de rosii. Se adauga morcovul feliat, ceapa intreaga, ardeii, frunzele de busuioc si se lasa la fiert. Se tine ochii pe vasul cu supa pentru ca in primele cateva minute de cand incepe sa fiarba, se face o spuma deasupra care poate da in foc daca nu este supravegheata. In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga orezul, se drege de sare si de zahar. Inainte de a fi gata supa se adauga leusteanul si se mai fierbe 3-4 minute. Se acopera cu un capac. Se indeparteaza frunzele de leustean, ceapa si ardeii, dupa vreo 15 minute de cand am luat vasul de pe foc. Se serveste alaturi de un sandwich cald. Eu am ales de data asta sandwichul Monte Christo.

Cum sant calduri mari pe la noi si aragazul sta in pauza am decis sa fac zilele trecute o supa de rosii iar pentru felul doi un sandwich. Stilul asta de pranz este foarte obisnuit pe meleagurile americane, deci m-am comformat. Am luat-o pe scurtatura, am folosit conserva de bulion pentru ca nu am mai avut din cel pus de subsemnata Sad La sandwich am inlocuit unele ingrediente din cauza de gusturi si de lipsuri. Am sa dau reteta intreaga si autentica, iar in paranteza si poze o sa apara varianta mea. Ceapa, ardeiul (sau ardeii), morcovul se curata si se spala. La fel si busuiocul. Morcovul se feliaza, iar ardeiul se cresteaza in patru fara a se indeparta cotorul. Ceapa se cresteaza si ea, dar nu se taie sferturi. Intr-un vas se pune uleiul si lingurita de faina si se face un rantas mai usor, se adauga pasta de rosii (bulionul) si se dilueaza cu apa cat se cere ca sa obtineti gustul bun al arhicunoscutei supe de rosii. Se adauga morcovul feliat, ceapa intreaga, ardeii, frunzele de busuioc si se lasa la fiert. Se tine ochii pe vasul cu supa pentru ca in primele cateva minute de cand incepe sa fiarba, se face o spuma deasupra care poate da in foc daca nu este supravegheata. In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga orezul, se drege de sare si de zahar. Inainte de a fi gata supa se adauga leusteanul si se mai fierbe 3-4 minute. Se acopera cu un capac. Se indeparteaza frunzele de leustean, ceapa si ardeii, dupa vreo 15 minute de cand am luat vasul de pe foc. Se serveste alaturi de un sandwich cald. Eu am ales de data asta sandwichul Monte Christo.