* Aluat dospit rapid Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile. Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi le intindeti rotund cu sucitorul, de cca 5 mm grosime. Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. In varianta de post ungeti-le cu gem de caise sau cu putin ulei. Presarati uniform aproximativ lingurita zahar, apoi scortisoara. Rulati aluatul sub forma de sul. Aduceti ambele capete ale ruloului spre mijlocul sulului, avand grija ca marginile sa fie inauntru. Intoarceti 180 grade, apoi taiati ruloul pe mijloc, din ambele parti, lasand netaiat 1 cm pe mijloc. Desfaceti marginile cu grija, rasucind putin partile taiate. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu zahar brun. In post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc. Dati la cuptorul preincalzit si coaceti 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.* Aluat dospit rapid Preparati aluatul dospit rapid. Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile. Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi le intindeti rotund cu sucitorul, de cca 5 mm grosime. Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale. In varianta de post ungeti-le cu gem de caise sau cu putin ulei. Presarati uniform aproximativ lingurita zahar, apoi scortisoara. Rulati aluatul sub forma de sul. Aduceti ambele capete ale ruloului spre mijlocul sulului, avand grija ca marginile sa fie inauntru. Intoarceti 180 grade, apoi taiati ruloul pe mijloc, din ambele parti, lasand netaiat 1 cm pe mijloc. Desfaceti marginile cu grija, rasucind putin partile taiate. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu zahar brun. In post ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc. Dati la cuptorul preincalzit si coaceti 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti. In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei si finisati cu infuzie de ceai negru.