Curatati dovleacul de coaja si de samburii cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Amestecati ingredientele uscate (faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, amidon, scortisoara) intr-un bol. Separat, bateti untul / margarina impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugati oul, mierea si ghimbirul. Turnati din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul de suc si omogenizati bine. Turnati compozitia in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu cacao. Dati la cuptorul incins, pentru 60 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata.

Curatati dovleacul de coaja si de samburii cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Amestecati ingredientele uscate (faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, amidon, scortisoara) intr-un bol. Separat, bateti untul / margarina impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugati oul, mierea si ghimbirul. Turnati din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul de suc si omogenizati bine. Turnati compozitia in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu cacao. Dati la cuptorul incins, pentru 60 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata. O prajitura foarte aromata, moale, pufoasa si o textura usor umeda.