Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald. Adaugati la faina cernuta drojdia activata, margarina, vinul, 100 ml smantana si incepeti sa framantati. Daca aluatul o cere puneti si restul de smantana. Framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand spre sfarsit si sarea. Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 deget- cca 1,5 cm (Obligatoriu!) Presarati deasupra jumarile tocate grosier, sare si piper, dupa gust (condimentati destul de bine pentru a fi picante) si rulati sub forma de sul. Intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara, tot de 1 deget grosime si pliati pe latura lunga, aducand marginile spre mijloc, suprapunandu-le (sa rezulte un aluat cu 3 foi suprapuse). Intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti cu folie alimentara si servet si lasati 30 min sa se odihneasca, la temperatura camerei. Repetati operatiunea de inca 3 ori, cu timpul de odihna intre plieri, tot de 30 min (intindeti in foaie groasa de un deget, pliati in 3, intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti, lasati 30 min la odihna, la temperatura camerei). La final (dupa cele 4 operatiuni) intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 deget si decupati aluatul cu un pahar, in cerculete nu prea mari (diametrul de maxim 6- 7 cm). Transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu chimion (optional). * Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce pogacelele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca putin. Serviti cu multa pofta, caldute sau reci.

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald. Adaugati la faina cernuta drojdia activata, margarina, vinul, 100 ml smantana si incepeti sa framantati. Daca aluatul o cere puneti si restul de smantana. Framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand spre sfarsit si sarea. Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 deget- cca 1,5 cm (Obligatoriu!) Presarati deasupra jumarile tocate grosier, sare si piper, dupa gust (condimentati destul de bine pentru a fi picante) si rulati sub forma de sul. Intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara, tot de 1 deget grosime si pliati pe latura lunga, aducand marginile spre mijloc, suprapunandu-le (sa rezulte un aluat cu 3 foi suprapuse). Intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti cu folie alimentara si servet si lasati 30 min sa se odihneasca, la temperatura camerei. Repetati operatiunea de inca 3 ori, cu timpul de odihna intre plieri, tot de 30 min (intindeti in foaie groasa de un deget, pliati in 3, intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti, lasati 30 min la odihna, la temperatura camerei). La final (dupa cele 4 operatiuni) intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 deget si decupati aluatul cu un pahar, in cerculete nu prea mari (diametrul de maxim 6- 7 cm). Transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu chimion (optional). * Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce pogacelele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca putin. Serviti cu multa pofta, caldute sau reci. Se pot pastra fara probleme cateva zile tinute in loc racoros (nu la frigider). Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.