Crema de ciocolata alba Puneti gelatina la hidratat timp de 10 min in apa rece. Incalziti smantana pentru frisca la bain marie. Adaugati ciocolata si amestecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca putin. Intre timp, dizolvati gelatina hidratata pe foc mic / baie de aburi / la microunde pana se dizolva (Atentie! nu trebuie sa fiarba!). Inglobati 1- 2 polonice de ciocolata racorita, omogenizati, apoi turnati compozitia peste restul de ciocolata. Amestecati foarte bine. Dati la frigider pentru cel putin 1 ora. Blatul 1 Mixati galbenusurile cu 100 g zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat. Adaugati treptat si alternand laptele, uleiul, continuand sa mixati de fiecare data pana la inglobare. Separat, bateti albusurile cu 1 praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati in 3 reprize restul de zahar (100 g) si bateti pana devin o spuma tare si lucioasa, iar zaharul este complet topit. Turnati peste galbenusuri si amestecati usor, prin rasturnare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si inglobati-o cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul pufos intr-o tava tapetata cu hartie de copt (35x23 cm), nivelati usor si bateti de 2-3ori tava de masa pentru a scoate bulele de aer. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt (trece testul cu scobitoarea). Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Taiati in 2, pe orizontala. Blatul 2 Bateti spuma albusurile cu 1 praf de sare, iar dupa intarire, adaugati treptat zaharul si mixati in continuare pana obtineti o bezea lucioasa. Adaugati nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta si omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Veti obtine un aluat destul de vartos. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aceleasi dimensiuni (sau in aceeasi tava) si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt. Verificati dupa 20 min (faceti testul cu scobitoarea) pentru a nu lasa prea mult blatul la cuptor; se intareste. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Asamblare Insiropati din blatul 1 cu lichior de cocos sau sirop facut, puneti 1/3 din compozitia de ciocolata, nivelati. Puneti blatul 2, insiropat foarte bine si acesta cu lichior de cocos, 1/3 crema de ciocolata nivelata, cealalta din blatul 1 insiropat, restul de crema, iar deasupra presarati nuca de cocos. Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti feliata sau decupata cu un inel rotund de inox. Pastrati la rece.

Crema de ciocolata alba Puneti gelatina la hidratat timp de 10 min in apa rece. Incalziti smantana pentru frisca la bain marie. Adaugati ciocolata si amestecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca putin. Intre timp, dizolvati gelatina hidratata pe foc mic / baie de aburi / la microunde pana se dizolva (Atentie! nu trebuie sa fiarba!). Inglobati 1- 2 polonice de ciocolata racorita, omogenizati, apoi turnati compozitia peste restul de ciocolata. Amestecati foarte bine. Dati la frigider pentru cel putin 1 ora. Blatul 1 Mixati galbenusurile cu 100 g zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat. Adaugati treptat si alternand laptele, uleiul, continuand sa mixati de fiecare data pana la inglobare. Separat, bateti albusurile cu 1 praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati in 3 reprize restul de zahar (100 g) si bateti pana devin o spuma tare si lucioasa, iar zaharul este complet topit. Turnati peste galbenusuri si amestecati usor, prin rasturnare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si inglobati-o cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul pufos intr-o tava tapetata cu hartie de copt (35x23 cm), nivelati usor si bateti de 2-3ori tava de masa pentru a scoate bulele de aer. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt (trece testul cu scobitoarea). Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Taiati in 2, pe orizontala. Blatul 2 Bateti spuma albusurile cu 1 praf de sare, iar dupa intarire, adaugati treptat zaharul si mixati in continuare pana obtineti o bezea lucioasa. Adaugati nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta si omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Veti obtine un aluat destul de vartos. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aceleasi dimensiuni (sau in aceeasi tava) si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt. Verificati dupa 20 min (faceti testul cu scobitoarea) pentru a nu lasa prea mult blatul la cuptor; se intareste. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Asamblare Insiropati din blatul 1 cu lichior de cocos sau sirop facut, puneti 1/3 din compozitia de ciocolata, nivelati. Puneti blatul 2, insiropat foarte bine si acesta cu lichior de cocos, 1/3 crema de ciocolata nivelata, cealalta din blatul 1 insiropat, restul de crema, iar deasupra presarati nuca de cocos. Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti feliata sau decupata cu un inel rotund de inox. Pastrati la rece.