Punem calbasii in apa sa fiarba la foc mic (in kukta ptr. 30 minute) in vas normal ptr cca. 60 minute. Cand sunt fierti mai mult de jumate (se desface un pic din pielita daca nu s-au desfacut in timpul fierberii si se gusta buc. de carne si malai daca sunt fierte) adaugam morcovii, patrunjelul radacina, taiati si ceapa intreaga la supa impreuna cu patrunjelul verde care apoi va fi scos. Lasam sa fiarba morcovii de jumate, adaugam cartofii taiati cuburi si mai potrivim de sare. Pe 50 ml ulei incins punem 1 lingura de faina si lasam sa dea un sfarait si stingem cu 250 ml bulion apoi punem peste, zeama de la supa ca sa diluam. Cand cartofii sunt fierti turnam peste, rantasul cu bulion si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Smantana o diluam treptat cu supa fierbinte si apoi o turnam in oala si adaugam si 1/2 lingurita de maghiran si lasam sa dea totul un clocot, doua. Se poate servi cu ardei iuti sau cu ceapa batuta.

Punem calbasii in apa sa fiarba la foc mic (in kukta ptr. 30 minute) in vas normal ptr cca. 60 minute. Cand sunt fierti mai mult de jumate (se desface un pic din pielita daca nu s-au desfacut in timpul fierberii si se gusta buc. de carne si malai daca sunt fierte) adaugam morcovii, patrunjelul radacina, taiati si ceapa intreaga la supa impreuna cu patrunjelul verde care apoi va fi scos. Lasam sa fiarba morcovii de jumate, adaugam cartofii taiati cuburi si mai potrivim de sare. Pe 50 ml ulei incins punem 1 lingura de faina si lasam sa dea un sfarait si stingem cu 250 ml bulion apoi punem peste, zeama de la supa ca sa diluam. Cand cartofii sunt fierti turnam peste, rantasul cu bulion si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Smantana o diluam treptat cu supa fierbinte si apoi o turnam in oala si adaugam si 1/2 lingurita de maghiran si lasam sa dea totul un clocot, doua. Se poate servi cu ardei iuti sau cu ceapa batuta. Ce sunt calbasii: la taierea porcului cand se transeaza carnea raman bucatele de carne. Unele bucati sunt mai grase altele mai macre. Se taie carnea in buc potrivite se amesteca cu pasat si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se umple in pielita de plastic in care se pune salamul (dar mai demult la tara se umplea intestinul gros de la porc )si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a oparit pret de cca 20 minute la foc mic se scot, se lasa la zvantat si se pune la fum.