1. Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si apa si se framanta un aluat tare. 2. Se pun cartofii taiati rondele la fiert in apa cu sare. 3. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata marunt pana devine aurie. 4. Cand cartofii sunt gata se scurg de apa, se mixeaza impreuna cu ceapa prajita, se adauga 2-3 linguri de ulei, se condimenteaza dupa gust si se adauga la final patrunjel tocat. 5. Din aluatul framantat se intinde o plansa din care se decupeaza patrate ce se umplu cu compozitia de cartofi. 6. Coltunasii formati se aseaza pe un blat de lucru presarat cu faina. 7. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun unul cate unul coltunasii. 8. Coltunasii se fierb 5-6 minute la foc mic. 9. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete si se servesc cu ceapa prajita.1. Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si apa si se framanta un aluat tare. 2. Se pun cartofii taiati rondele la fiert in apa cu sare. 3. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata marunt pana devine aurie. 4. Cand cartofii sunt gata se scurg de apa, se mixeaza impreuna cu ceapa prajita, se adauga 2-3 linguri de ulei, se condimenteaza dupa gust si se adauga la final patrunjel tocat. 5. Din aluatul framantat se intinde o plansa din care se decupeaza patrate ce se umplu cu compozitia de cartofi. 6. Coltunasii formati se aseaza pe un blat de lucru presarat cu faina. 7. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun unul cate unul coltunasii. 8. Coltunasii se fierb 5-6 minute la foc mic. 9. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete si se servesc cu ceapa prajita.