Se pune putin ulei intr-o tigaie, se incinge bine si se prajeste orezul pana infloreste si devine albicios, avand grija totusi sa nu se arda. Se adauga apoi apa atat cat cantitatea de orez (o cana) si se lasa sa scada pe foc mare. Se pune orezul peste carnea tocata impreuna cu o ceapa razuita, sare, piper, 1/2 lingurita praf scortisoara. Intr-o oala se pun rosiile taiate ca ptr salata (proaspete sau conserva) impreuna cu cealalta ceapa razuita si un bat de scortisoara. Se fierb in jur de 20min apoi se trec prin sita ptr a elimina cojile si semintele. Intr-o tigaie se pune putin ulei si 1 1/2 lingura faina, se prajeste putin pe foc mic si apoi se adauga sucul de rosii obtinut, sare, piper si putina scortisoara. Se fierbe bine. Se gusta si daca este acrisor se adauga putin zahar (o lingurita) ca sa-i ia din acreala. Ardeii se curata de codite(se pot pastra coditele ptr capace), se spala si se oparesc in apa fiarta ptr cateva minute. Apoi ardeii se umplu cu carnea tocata, se pun capacelele si se aseaza in oala. Se toarna sucul de rosii peste ei sa-i acopere. Daca sucul e prea gros se mai adauga apa, daca e prea subtire se mai adauga faina. Se fierb pe foc mic semiacoperiti si se verifica din cand in cand sa nu se prinda.

Se pune putin ulei intr-o tigaie, se incinge bine si se prajeste orezul pana infloreste si devine albicios, avand grija totusi sa nu se arda. Se adauga apoi apa atat cat cantitatea de orez (o cana) si se lasa sa scada pe foc mare. Se pune orezul peste carnea tocata impreuna cu o ceapa razuita, sare, piper, 1/2 lingurita praf scortisoara. Intr-o oala se pun rosiile taiate ca ptr salata (proaspete sau conserva) impreuna cu cealalta ceapa razuita si un bat de scortisoara. Se fierb in jur de 20min apoi se trec prin sita ptr a elimina cojile si semintele. Intr-o tigaie se pune putin ulei si 1 1/2 lingura faina, se prajeste putin pe foc mic si apoi se adauga sucul de rosii obtinut, sare, piper si putina scortisoara. Se fierbe bine. Se gusta si daca este acrisor se adauga putin zahar (o lingurita) ca sa-i ia din acreala. Ardeii se curata de codite(se pot pastra coditele ptr capace), se spala si se oparesc in apa fiarta ptr cateva minute. Apoi ardeii se umplu cu carnea tocata, se pun capacelele si se aseaza in oala. Se toarna sucul de rosii peste ei sa-i acopere. Daca sucul e prea gros se mai adauga apa, daca e prea subtire se mai adauga faina. Se fierb pe foc mic semiacoperiti si se verifica din cand in cand sa nu se prinda. Se pot servi cu iaurt .