Aluatul: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el si il dam la frigider. Umplutura: Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea. Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine. Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom. La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos. Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii. Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem. Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea). O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda. Pofta buna!Aluatul: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el si il dam la frigider. Umplutura: Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea. Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine. Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom. La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos. Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii. Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem. Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea). O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda. Pofta buna!