din vorbirea fratelui Ioan Voina la o adunare de revelion 1972 Slavit sa fie Domnul! Ma bucur din toata inima si cred din toata inima ca Domnul Iisus este de fata, asa dupa cum ne-a fagaduit ca: Acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu de fata . Ne bucuram []din vorbirea fratelui Ioan Voina la o adunare de revelion 1972Slavit sa fie Domnul!Ma bucur din toata inima si cred din toata inima ca Domnul Iisus este de fata, asa dupa cum ne-a fagaduit ca: Acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu de fata .

Ne bucuram cu totii ca Dumnezeu a hotarat inca o clipa in care sa putem ridica mai presus de orice Numele Lui sfant si vesnic, in fata Caruia se va pleca orice genunchi al celor din cer, de pe pamant si de sub pamant , dupa cum spune apostolul in Filipeni, capitolul 2, versetele 9, 10 si 11.

Iubitii mei frati, dupa cum am auzit de-aseara vorbindu-se mereu despre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu si mai ales despre El, despre Acela prin care stim cu totii ca Lucrarea aceasta ca si Apostolul Pavel n-a vrut sa cunoasca pe nimeni si nimic decat pe Iisus si pe El rastignit, ne bucuram ca acest Nume, si in seara aceasta, a fost ridicat si inaltat mai presus de orice, dupa cum am auzit pe fratele Ion de la Hapria ca a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata si dupa cum stim ca in jurul Lui se invarte toata mantuirea intregii omeniri, pentru ca El a fost Acela care a platit pretul pentru noi pe calvar; asa cum spune Apostolul Pavel in Corinteni: Iudeii cer minuni si grecii intelepciune. Dar noi Il propovaduim pe Hristos cel rastignit, Care pentru iudei este o pricina de poticnire si pentru neamuri o nebunie. Dar pentru cei credinciosi, fie iudei, fie greci, Hristos este puterea lui Dumnezeu .

Iubitii mei, asa cum am invatat si noi in Lucrarea aceasta prin inaintasii nostri care si-au sfarsit calatoria pe meleagurile acestea, Lucrarea aceasta este aflarea si vestirea lui Iisus cel Rastignit. Asa cum a spus Apostolul Pavel in Corinteni: Fratilor, n-am avut de gand sa cunosc in mijlocul vostru pe nimeni si nimic decat pe Iisus si pe El rastignit , si dupa cum ne-a spus si fratele Gligor din Faptele Apostolilor 4, 12: In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti .

Ne bucuram din toata inima ca ne miscam in jurul acestui Nume. Ne bucuram din toata inima ca Lucrarea aceasta n-a vrut nici ea sa cunoasca pe nimeni si nimic decat pe El, pe Iisus cel Rastignit.

Apostolul Pavel spune in Epistola pe care o scrie catre Romani, in primele cuvinte: Pavel, rob al lui Iisus Hristos, () pus de-o parte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu care a fost vestita prin sfintii prooroci (). Ea priveste pe Fiul Sau Ce priveste Evanghelia? Pe Fiul Sau! Ce este Evanghelia? Este Vestea cea Buna; vestea mantuirii, vestea despre Hristos, Acela care a adus mantuirea. Deci: Ea priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul; iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea din morti .

Ma bucur din toata inima ca pot sa pronunt acest Nume sfant in fata Caruia se va pleca orice genunchi al celor din cer, de pe pamant si de sub pamant. Iubitii mei frati, as vrea sa ma marginesc la acest Nume si as vrea sa pun apas pe ascultarea acestui Nume si pe viata noastra fata de El. Daca spune cineva ca-L cunoaste pe Hristos, trebuie sa traiasca si el cum a trait Hristos , dupa cum am auzit in poezia aceea ca, daca noi nu ne despartim de pacat, pacatul ne desparte de El. Caci nimenea nu poate sa ne desparta de Dumnezeu, decat pacatul. El face un zid de despartire intre noi si Dumnezeu .

Am vazut, intr-adevar, ca, daca toti proorocii marturisesc despre El si Il aduc pe El cu evidenta in fata lumii ca Mantuitor si ca Rascumparator, la fel, mai departe apoi, si apostolii si toti acei care au cautat mantuirea L-au cautat pe El; pentru ca in El locuieste pe deplin toata plinatatea dumnezeirii . Nu mai este nimic nici de scazut si nici de adaugat, iubitii mei. Apostolul spune tot in Romani: Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui . Iubitii mei, cine poate sa aiba Duhul lui Hristos? Aceia care sunt nascuti din Dumnezeu asa cum ne-a spus si fratele Iacob. Cel care-i nascut din Dumnezeu nu pacatuieste; caci samanta Lui ramane in el si nu poate pacatui .

Deci am vrea sa ne miscam in jurul cuvintelor esentiale care ar putea sa ne duca la desavarsire pe fiecare in parte. Un astfel de cuvant, cu privire la chemare si la cei...