Fiecare credincios a avut candva sau mai are inca o familie duhovniceasca in mijlocul careia s-a nascut din nou prin harul lui Dumnezeu. In ea a gustat el sau mai gusta inca dulceata dragostei dintai si fericirea partasiei fratesti Dar pe care multi nu stiu sa o pretuiasca. i fac totul []Fiecare credincios a avut candva sau mai are inca o familie duhovniceasca in mijlocul careia s-a nascut din nou prin harul lui Dumnezeu.

In ea a gustat el sau mai gusta inca dulceata dragostei dintai si fericirea partasiei fratestiDar pe care multi nu stiu sa o pretuiasca. i fac totul ca s-o intristeze, ca s-o dezbine, ca s-o slabeasca si s-o faca de rusine.

Ce plata ingrozitoare vor lua toti cei ce fac raul!(pag. 19)*Dar pornind pe drumul credintei, noi trebuie sa stim ca am patruns intr-o lume noua, in care lucrurile nu se vad si nu se mai petrec dupa gandurile firesti. i dupa caile dinainte.

Ca totul se petrece dupa un fel nou, printr-o lucrare noua, dupa o randuiala noua si dupa o ratiune noua.

Dupa randuiala Duhului Sfant, pe care o putem pricepe numai prin credinta.

Aici apa nu se mai scoate cu galeata din fantana, ci cu toiagul din stanca.

Nu se mai vindeca boala cu un tratament medical, ci cu un cuvant minunat.

Nu se mai iese din temnita cu chei, ci cu ingeri (Exod 17, 6; Lc 5, 24-25; Fapte 12, 7-10).(pag. 21)*Multi oameni pot avea ganduri bune si pot avea fapte bune.

Multi pot sa fi pazit toate bunele randuieli si toate poruncile...