Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu pentru un viitor mai indepartat. Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu cum recunosc unii, chiar ierarhii Bisericii noastre , caci, in situatia in care se afla Biserica, Lucrarea aceasta o mai poate salva din impasul in care se gaseste, dupa atata moleseala duhovniceasca. Va rugam, fratilor: ca sa fiti o []Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu pentru un viitor mai indepartat. Lucrarea aceasta a ridicat-o Dumnezeu cum recunosc unii, chiar ierarhii Bisericii noastre , caci, in situatia in care se afla Biserica, Lucrarea aceasta o mai poate salva din impasul in care se gaseste, dupa atata moleseala duhovniceasca.

Va rugam, fratilor: ca sa fiti o inima si un gand, traiti in legatura cu Dumnezeu prin Duhul Sfant. Rugati-va mereu lui Dumnezeu alaturi de cei care au mainile ridicate spre ceruri, batranii de odinioara, batranii de astazi, care nu mai pot merge la adunare, dar ard pe altarele lui Dumnezeu, inaltand tamaia ruga ciu nii lor, pentru ca Biserica lui Dumnezeu sa fie o inima si un gand.

Ce greu va fi odata in fata Domnului, daca noi, in chipul acesta, am sfasiat in mii de parti camasa lui Hristos Daca nici romanii, popor pagan, n-au sfasiat camasa Domnului, care era dintr-o singura bucata, atunci, fratilor, este potrivit Cuvantului lui Dumnezeu sa pastram unitatea lui Dumnezeu, Biserica lui Dumnezeu, sa nu sfasiem noi unitatea sfinteniei lui Dumnezeu in grupulete. Nu vom face noi aceasta. Poate s-au strecurat si prin adunarile fratiilor voastre oameni cu ganduri si incredintari straine, oameni cu dragoste prefacuta, oameni cu credinta nesanatoasa, ca sa atraga pe ucenici de partea lor. Dar Apostolul Pavel spune: Aduceti-va aminte ca n-am incetat sa sfatuiesc pe oricare dintre voi cu lacrimi Asa, fratilor, sa intelegem si noi unitatea de credinta in aceasta Lucrare. Avem inaintasi gloriosi. Pamantul tarii noastre e presarat cu mormintele inaintasilor nostri care au murit pe campul de batalie duhovniceasca tinand sus steagul biruintei, Crucea Domnului; si in inimile adunarilor a fost pus un Nume care, mai presus de orice nume, este Iisus cel Rastignit. N-am vrut sa stiu alt ceva intre voi, decat pe Iisus cel Rastignit .

Oameni care n-au acest gand, am gasit undeva intr-o adunare. i, in lipsa unor frati, pentru cateva clipe, au inceput numaidecat, prin antenele lor, sa tulbure adunarea cu intrebarile lor vinovate: Ce este parastasul? Ce este Crucea? i asa mai departe Fratii au inceput sa discute cu eiFratilor dragi, sa fim bine intelesi: noi nu propovaduim parastase, noi nu propovaduim forme; noi propovaduim continutul, adica pe Iisus cel Rastignit. i, daca vrea cineva sa ne intrebe de Iisus cel Rastignit, va vom putea spune despre El, Care a dat pretul de rascumparare pentru noi.

N-am vrut sa stiu nimic altceva intre voi, decat pe Iisus cel...