Nu te teme, fiica Sionului; iata ca Imparatul tau vine calare pe manzul unei magarite. (Ioan 12, 15) O, de cate ori ne-am incredintat noi ca nici o intamplare nu este intamplatoare, ci ca totul este mai dinainte stiut si determinat de cauze care au intre ele o adanca si tainica legatura, randuita de Intelepciunea []Nu te teme, fiica Sionului; iata ca Imparatul tau vine calare pe manzul unei magarite. (Ioan 12, 15)O, de cate ori ne-am incredintat noi ca nici o intamplare nu este intamplatoare, ci ca totul este mai dinainte stiut si determinat de cauze care au intre ele o adanca si tainica legatura, randuita de Intelepciunea lui DumnezeuCunoscuta era, si profetita, si pregatita mai dinainte venirea Domnului nostru Iisus Hristos pe pamant. i la fel cunoscut era fiecare eveniment, fiecare intamplare care a insotit Venirea si Nasterea, precum si Viata, si plecarea Sa din nou la Tatal.

Cunoscute erau si uneltele care vor fi folosite si vremea in care vor fi toate acestea, de la inceputul si pana la sfarsitul lor, si cunoscut era si felul cum se vor incheia toate lucrurile randuite.

De multe ori ne temem si noi pe pamant si pentru multe ne ingrijoram si noi adeseori in viata asta.

Ne temem de cele mai multe ori sa nadajduim in biruinta Adevarului pentru care luptam,in triumful lui Hristos in care credemsi in izbanda Binelui pentru care muncim si rabdam, pentru ca sunt prea multe impotrivirile pe care le vedem,si prea mari primejdiile de care ne temem,si prea puternici vrajmasii lui Dumnezeu,si prea slabe, si prea indepartate, si prea putine ni se pare ca sunt puterile LuiSarmanii de noi, cat de coplesiti suntem si noi de Prezent cateodata!Atunci nu putem vedea nici Trecutul, nici crede Viitorul.

Nu ne mai aducem aminte de nimic din toate minunile cele facute de Dumnezeu in Trecut (Ps 78)si de aceea nu putem crede nimic nici din cele ce ni le fagaduieste El pentru Viitor.

Nu stim ca istoria de azi este profetia de ieri,iar profetia de astazi este istoria de maine.

Cand se inalta cel rau ca un pom verde, sanatos si puternic, plin de trufie si de dispret pentru dreptate si pentru adevar,adeseori ne cutremuram de teama si ne ascundem de frica in iarba netrebniciei si a lasitatii, la umbra aceluia de care ne temem, tarandu-ne in fata lui.

Nu mai putem vedea dincolo de ele nimic.

Cand se inalta nelegiuitul ca un leu, racnind si zdrobind,ne ingrozim si ne taram spre labele lui,cautand sa ne salvam miselnica viatasi netrebnica libertateprin bunavointa lui.

Nu mai putem crede dincolo de el nimic.

Cand, prin ingaduinta lui Dumnezeu, vin...