De atatea ori a fost lovita de moarte Oastea Domului si a fost zguduita din temelii, si arsa necrutator dar s-a refacut din nou, cu un elan si o tinerete de fiecare data pline de vigoare, mai frumoasa ca intai. 1. Voi, care aveti cea mai aleasa si mai grea datorie, sa aparati tot []De atatea ori a fost lovita de moarte Oastea Domului si a fost zguduita din temelii, si arsa necrutator dar s-a refacut din nou, cu un elan si o tinerete de fiecare data pline de vigoare, mai frumoasa ca intai.1. Voi, care aveti cea mai aleasa si mai grea datorie, sa aparati tot ceea ce a fost cucerit prin atatea jertfe si prin atatea lupte grele, vegheati!Dumnezeu sa va intareasca!Vegheati mereu si stati tari,pastrand curata si neatinsa mostenirea lasata de inaintasii nostri!2. Nu slabiti niciodata vegherea,caci vrajmasul este foarte viclean si cauta prin multe mijloace sa va faca sa l lasati inauntru.

Aparati mostenirea Domnului cu orice pret.3. Nu ingaduiti nici unei primejdii sa se strecoare printre voi.

Impotriviti va oricarei puteri care sar atinge de tot ce avem datoria sa lasam urmasilor nostri intocmai cum am primit de la marii nostri inaintasi.4. Nici o cheie straina sa nu va poata deschide.

Nici o soapta sa nu va adoarma.

Nici o mita sa nu va incovoaie.

Nici o amenintare sa nu va rupa.

Nici o lauda sa nu va moaie.

Nimic sa nu infranga hotararea si statornicia voastra de a pazi si pastra curat si intreg tezaurul care vi sa incredintat.5. De trairea si de statornicia voastra depinde soar ta intregii noastre mosteniri.

De aceasta depinde viitorul nostru. i fericirea urmasilor nostri i mantuirea noastra vesnica (I Cor 15, 1-2).6. Iubitul meu fiu si frate, tu, care esti pus sa pazesti mostenirea Lucrarii lui Dumnezeu. i comoara unor invataturi sanatoase. i duhul unei impartasiri sfinte. i solia unei vestiri scumpe, lasata voua de inaintasii credintei noastre, fii treaz si fii treaz!Pazeste aceste lucruri incredintate tie de Hristos, mai bine decat ochii tai si decat viata ta!7. Nu lasa inauntrul casei tale si Casei Domnului nimic strain sa intre, caci acesta va strica, va rasturna si va nimici tot ce ti au lasat scump inaintasii tai.

Iar Dumnezeu te va trage odata la o raspundere infricosata pentru aceasta.8. Neamul nostru ar trebui sa aiba fata de Dumnezeu asa o credinta nezdruncinatasi asa o dragoste fierbintecum sa nu mai fi avut un alt neam din lume.

La Sarbatoarea Nasterii lui Hristos, noi ar trebui sa ne bucuram si sa I aducem daruri si multumiri mai sfinte decat toti.

Caci si El a fost cu noi mai altfel decat cu toti ceilalti.9. Tot poporul nostru ar trebui sa L primeasca in toata fiinta sa pe Hristos Domnul,Care parca S a Nascut si a venit in lumea asta numai pentru salvarea si eliberarea noastra.

Ar trebui sa ascultam si sa avem o asa umblare ascultatoare de Dumnezeu cum sa nu mai aiba nici un alt neam de pe pamant.

Caci cu noi, Dumnezeu S a aratat atat de binevoitor si atat de puternic cum poate fata de nici un alt neam nu S a mai aratat asa.10. Peste nici un alt neam poate ca n au trecut chiar atatea furtuni si navalitori ca...