4. Toata lucrarea mantuirii noastre va spune el inca de la inceput sta si va sta numai in Crucea si in Jertfa lui Iisus cel Rastignit. Crucea si Jertfa Lui de pe Golgota a facut si va face lucrarea mantuirii noastre. Fara aceasta Jertfa, toata lupta si toata truda noastra este []4. Toata lucrarea mantuirii noastre va spune el inca de la inceput sta si va sta numai in Crucea si in Jertfa lui Iisus cel Rastignit.

Crucea si Jertfa Lui de pe Golgota a facut si va face lucrarea mantuirii noastre. Fara aceasta Jertfa, toata lupta si toata truda noastra este in zadar. Toata lupta noastra si toata nadejdea noastra pentru mantuire stau numai in credinta si in increderea noastra neclintita in Crucea si in Jertfa vie a lui Iisus cel Rastignit. De fapt, Lucrarea Oastei Domnului este aflarea si vestirea lui Iisus cel RastignitDeci, fratii mei, cu ochii tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, la Iisus cel Rastignit, dupa cum a spus si a scris marele Apostol Pavel, ca: N-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit (I Cor 2, 2). i: cu ochii tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Iisus (Evr 12, 2).5. De fapt, aceasta nu era o descoperire, ci mai degraba o redescoperire.

Hristos era in mijlocul nostru, dar noi nu-L cunoscusem.

Statea la usa noastra, dar noi nu-L simtisem.

Ne vorbea de langa noi, dar noi nu-L auzisem.

Era trimis la noi sa ne aduca mantuirea slavita, dar noi nu-L primisem. Caci nu fusese nimeni sa ne trezeasca din somnul pacatelor in care zaceam. Nici sa ne arate limpede calea si lumina iesirii din intunericul si ratacirile prin care bajbaiam.6. Acum Hristos era inaltat cu toata puterea, cu toata caldura si cu toata hotararea sufletului, in fata tuturor sufletelor si in mijlocul tuturor starilor.

Acum chemarea Lui o auzim cu totii limpede, staruitoare si dulce cum n-o mai auzisem niciodata.

Cel ce ni-l arata, simteam ca Il cunoaste pe Iisus. i ca tot ce spune el despre mantuirea si viata cu Iisus el le traieste in totul. De aceea il ascultau tot mai multe suflete si il urmau tot mai cu drag.

Pe masura ce ochii slujitorului erau tot mai atintiti la Stapanul sau Iisus, iar urechea lui era tot mai atenta la Cuvantul Lui, viziunea i se adancea si i se largea, patrunzandu-se tot mai deplin de marile adevaruri in aflarea si cunoasterea carora statea salvarea noastra. i ca indivizi, si ca popor.7. Astfel cea dintai si cea mai mare trebuinta a tarii si a poporului nostru, aflam puternic ca sta numai in cunoasterea vie a lui Hristos.

Daca L-am avea cu adevarat pe Hristos, nu ne-ar mai lipsi nimic. Toate le-am dobandi prin El si odata cu El, caci in El avem totul deplin (Col 2, 10).8. Curand el va spune: De fapt, nu betia si sudalma sunt raul cel mai mare de care sufera poporul nostru ci raul cel mai mare este ca nu-L cunoastem si nu-L urmam pe Iisus cel Rastignit.

Caci daca L-am avea pe El, nu numai ca n-am trai in intunericul acestor rusinoase pacate si patimi, ci am umbla cu totii in toata curatia si bucuria inimii minunate a lui Dumnezeu.9. Nici noi nu vom putea fi mantuiti altfelTemelia cea dintai pentru mantuirea sufletului nostru este sa-L cunoastem si sa-L primim oricare dintre noi in inima si in casa noastra pe Hristos.

Apoi cea de-a doua, tot atat de insemnata, este munca si lupta noastra de a-i face pe toti oamenii sa-L cunoasca si sa-L primeasca in viata lor ca Mantuitor si ca Stapan pe El.

In aceasta sta toata taina innoirii, puterii si rodirii noastre.10....